Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

ZZ Čempionāta pusfinālā Daugavpilī uzvaras laurus plūc skolēni no Aglonas un Rēzeknes

Sanda Brūna, 27.04.2010. 16:05

Vakar, 26.aprīlī, ZZ Čempionāta pusfinālā Daugavpilī Kultūras un sporta pils zāle piedzīvoja vēl nebijušu sportot gribētāju skaitu, uzņemot gandrīz 1000 skolēnus jeb 39 klases no visas Latgales. Sīvā konkurencē uzvaru izcīnīja Aglonas vidusskolas 8. b klase un Rēzeknes 1. vidusskolas 11. a klase. Pasākumā dalībniekiem līdzi juta un par sportisku atmosfēru rūpējās ZZ Čempionāta galvenais sporta skolotājs Ufo, kā arī Zelta Zivtiņas varoņi.
ZZ Čempionāta pusfinālā Daugavpilī uzvaras laurus plūc skolēni no Aglonas un Rēzeknes

Daugavpils pusfinālā katrā no klašu grupām (6.- 8. klase un 10. - 11. klase) tika noskaidroti uzvarētāji, kas piedalīsies ZZ Čempionāta lielajā finālā 6. jūnijā Rīgā un cīnīsies ne tikai par sportiskākās klases titulu, bet arī ceļojumu uz saulaino Itāliju un citām vērtīgām balvām.

ZZ Čempionāta trešajā pusfinālā Daugavpilī 6. - 8. klašu grupā, uzvaru guva Aglonas vidusskolas 8.b klase, savukārt godpilnajā otrajā vietā ierindojās Priekuļu pamatskolas 7. apvienotā klase. Abas klases saņēmu iespēju cīnīties par sportiskākās klases titulu ZZ Čempionāta Lielajā finālā Rīgā.

10.-11.klašu grupā labākie bija Rēzeknes 1.vidusskolas 11.a klase, aiz sevis atstājot Daugavpils pilsētas Centra ģimnāzijas 11.a klasi. Pirmo divu vietu ieguvēji balvās saņēma īpašus čemodānus, pilnus ar dāvanām no Zelta Zivtiņas.

Kā pēc uzvaras atzina Rēzeknes 1.vidusskolas kapteinis Ilvars Garančs: "Jūtamies super! Uzvarējām, jo esam labākie un mīlam viens otru. Kā vēsta mūsu sauklis - Draudzīgi un stipri esam, tāpēc uzvaru mēs nesam!"

Kā jau ierasts, arī šoreiz ZZ Čempionāta žūrija skolēniem piešķīra dažādas pārsteiguma balvas - gan par atraktīvāko un neparastāko klases noformējumu, gan visinteresantāko klases saukli. Balvas par labāko noformējumu šoreiz saņēma Kaunatas vidusskolas 8.a klase, kā arī Daugavpils 3.vidusskolas 11.a klase. Par labāko un draudzīgāko komandas saukli balvu saņēma Ludzas pilsētas ģimnāzijas 6.a klase un Daugavpils 12.vidusskolas 11.c klase.

Pasākuma laikā īpašas pārsteiguma balvas dāvāja arī ZZ Čempionāta draugi un atbalstītāji. Ergo simpātiju balva aizceļoja uz Preiļu pamatskolas 8.c klasi un Krāslavas valsts ģimnāzijas 10.d klasi, Ilustrētās Zinātnes simpātiju balva tika Daugavpils 9.vidusskolas 8.a klasei un Rēzeknes 1.vidusskolas 11.b klasei, Adidas futbola stafetes balvu saņēma Aglonas vidusskolas 8.a klase un Daugavpils 12.vidusskolas 10.b klase, Mangaļu simpātiju balva tika piešķirta Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 6.a klasei un Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 10.a klasei, bet Radio SWH simpātiju balva tika Riebiņu vidusskolas 7.a klasei un Rēzeknes 5.vidusskolas 11.b klasei. Tallink skolotāju konkursā par uzvarētājiem tika atzīti Saskaņas pamatskolas 7.b klases skolotājs Deniss Sarafaņuks un Daugavpils 3.vidusskolas skolotājs Sergejs Smirnovs.

Nākamais ZZ Čempionāta pusfināla posms notiks jau trešdien, 28.aprīlī plkst.14:00, Rīgas Hanzas vidusskolā (adrese: Grostonas iela 5).

ZZ Čempionāta pusfināli Zelta Zivtiņas seriāla jauniešu un sporta skolotāja Ufo vadībā notiks vēl 6 Latvijas pilsētās: 28.aprīlī Rīgā, 30.aprīlī Kuldīgā, 5.maijā Cēsīs, 7.maijā Valmierā, 10.maijā Jēkabpilī, 12.maijā Jelgavā. Lielais ZZ Čempionāta fināls notiks 6.jūnijā Rīgā. Lielākajai daļai no ZZ Čempionāta pusfināla posmiem būs iespējams sekot līdzi arī LNT raidījumā "Tautas Balss".

ZZ Čempionātu organizē priekšapmaksas sarunu karte Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis. Tā mērķis ir popularizēt sportu kā azartisku, interesantu un veselīgu laika pavadīšanas veidu.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV