Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Nordea Rīgas maratonā pirmie startēs „Vienotības kilometra” dalībnieki

Inese Ķīkule, 29.04.2010. 18:27

Nordea Rīgas maratons turpina 2009.gadā aizsākto tradīciju un jau otro reizi rīkos „Vienotības kilometru” aicinot piedalīties cilvēkus ar īpašam vajadzībām. Arī šogad „Vienotības kilometra” patrons un idejas virzītājs ir Lielbritānijas vēstniecība Latvijā, kas piepulcējot Nīderlandes vēstniecību, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, citus atbalstītājus un partnerus, nodrošinās 150 dalībniekiem ar īpašām vajadzībām iespēju piedalīties Nordea Rīgas maratonā.
Nordea Rīgas maratonā pirmie startēs „Vienotības kilometra” dalībnieki

„Vienotības kilometra” ideja ir pārņemta no Londonas un citu pasaules lielo maratonu pieredzes, kur katru gadu tiek organizēts īpašs starts dalībniekiem ratiņkrēslos. Lai radītu līdzīgu iespēju arī Latvijā, tiek piedāvāta „Vienotības kilometra” distance, kurā aicināts piedalīties jebkurš cilvēks ar invaliditāti, ne tikai ratiņkrēslu lietotāji. „Vienotības kilometra” dalībnieki startā pulcēsies kopā ar visiem Nordea Rīgas maratona dalībniekiem un tieši šīs distances starts 23.maijā plkst. 9:00 atklās Nordea Rīgas maratonu. Distance kopējais garums plānots 1km.

„Vienotības kilometra” ideju kopā ar maratona organizatoriem realizē Lielbritānijas vēstniecība Latvijā, un to atbalsta Nīderlandes vēstniecība Latvijā un Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, kā arī Norvēģijas, Zviedrijas un Īrijas vēstniecības Latvijā. Pasākuma nodrošināšanā un dalībnieku apzināšanā „Vienotības kilometra” partneri ir Invalīdu un viņu draugu apvienība „Apeirons”, Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO, Latvijas Paralimpiskā komiteja un Labklājības ministrija.

Lielbritānijas vēstniecības vadītāja vietnieks Daniels Grzenda: "Mēs lepojamies ar to, ka varam atbalstīt „Vienotības kilometru” arī šogad. Lielbritānijā valda pārliecība, ka cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ir jāspēlē aktīva loma sabiedrība; tieši šī iemesla dēļ Britu vēstniecība jau vairākus gadus strādā ar šo jautājumu ari ar partneriem Latvija. Mes ceram, ka ar „Vienotības kilometra” palīdzību, cilvēki labāk izpratīs jautājumus, kas saistās ar invaliditāti, un novērtēs to, cik daudz var paveikt, ja tiek sniegta palīdzīga roka."

„Pagājušajā Nordea Rīgas maratonā „Vienotības kilometrs” notika pirmo reizi un jau pirms starta bija skaidrs, ka šī ideja ir izdevusies un jāturpina arī nākotnē. Pirms gada mums bija 112 dalībnieki un plānojam, ka dalībnieku aktivitāte palielināsies arī šajā distancē, tāpēc kopā ar mūsu partneriem esam raduši iespēju piedāvāt startēt līdz pat 150 dalībniekiem,” norāda Nordea Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs un Nords Event Communications valdes priekšsēdētājs Aigars Nords.

Pieteikšanās „Vienotības kilometram” ir bezmaksas un tam iespējams reģistrēties Nordea Rīgas maratona oficiālajā mājas lapā – http://www.nordearigasmaratons.lv/Vienotības_kilometrs. Dalībnieku reģistrācija šajā distancē tiek pārtraukta sasniedzot 150 dalībnieku limitu. Jau pirmajā reģistrēšanās dienā tika saņemti 22 dalības pieteikumi.

Par Nordea Rīgas maratonu:
Maratons Rīgas pilsētā notiek kopš 1991.gada. 2007.gadā maratons ieguva nosaukumu Nordea Rīgas maratons. Tas ir visstraujāk augošais Maratons Ziemeļeiropā un 2009.gadā pasākums pulcēja gandrīz 8 600 dalībnieku no 35 pasaules valstīm. Maratonu kopš 2007.gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra Nords Event Communications. Ģenerālsponsors – Nordea banka, tehnoloģiju partneris – Lattelecom, oficiālais partneris – Hanzas Maiznīca, sponsori – adidas un Coca-Cola, oficiālais pārvadātājs – airBaltic, oficiālās viesnīcas – Reval Hotels, Islande Hotel, partneri – LIVE RIGA, AFI, Rīgas satiksme, BMW autosalons WESS Select.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV