Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

ZZ Čempionāta pusfinālā Valmierā skolēni uzstāda rekordu, pār lecamauklu pārlecot 106 reizes

Sanda Brūna, 10.05.2010. 16:42

Piektdien, 7.maijā, Vidzemes Olimpiskajā sporta centrā Valmierā norisinājās ZZ Čempionāta 8. posms. Sportiskajās sacensībās spēkiem mērojās 41 klase jeb 1025 skolēni. 6.- 8. klašu grupā triumfēja Sējas pamatskolas 8.klase, savukārt 10.-11.klašu grupā Gulbenes novada valsts ģimnāzijas 10.a klase. Šajā reizē tika uzstādīts ZZ Čempionāta rekords lēkšanā ar lecamauklu. “Lecīgākās klases” titulu izcīnīja Valkas ģimnāzijas 11. b klase, pār aukliņu visai komandai pārlecot 106 reizes.
ZZ Čempionāta pusfinālā Valmierā skolēni uzstāda rekordu, pār lecamauklu pārlecot 106 reizes

Galerijas:

Godpilno otro vietu un iespēju 6.jūnijā cīnīties ZZ Čempionāta Lielajā finālā Rīgā 6.-8.klašu grupā ieguva Valmieras Viestura vidusskolas 8.b klase un 10.-11.klašu grupā Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.e klase. Abu klašu skolēni balvās saņēma īpašus čemodānus, pilnus ar dāvanām no Zelta Zivtiņas.

Sējas pamatskola, kas ieguva 1.vietu 6.-8.klašu grupā, bija viena no tām klasēm, kas Īslandes vulkāna pelnu dēļ nevarēja no ekskursijas Spānijā laikā tikt uz Latviju, lai piedalītos ZZ Čempionāta Ogres pusfinālā. Zelta Zivtiņas dāvātā vēl viena iespēja skolēniem sevi pierādīt pusfinālā Valmierā izrādījās īpaši veiksmīga un uzvaru nesoša.

ZZ Čempionāta pusfinālā Valmierā tika pārspēts vēl viens rekords - stiprinieku konkursā. Siguldas Valsts ģimnāzijas 10.e. klases stiprinieks Artūrs Ādamsons savu klasesbiedreni Lieni Medni uz rokām noturēja 28 minūtes un 15 sekundes.

Par labāko klases noformējumu balvas tika piešķirtas Alūksnes vidusskolas 7.b klasei un Valmieras Viestura vidusskolas 10.c klasei. Par jestrākā un vienojošākā komandas saukļa autoriem tika atzītas Blomes pamatskolas 8.klase un Rūjienas vidusskolas 11.a klase. Tallink skolotāju simpātiju balvu saņēma Strenču novada vidusskolas 8.klases skolotāja Liāna Viduce un Limbažu 3.vidusskolas 11. bc klases skolotāja Māra Lapiņa.

Pasākuma laikā īpašas pārsteiguma balvas dāvāja arī ZZ Čempionāta draugi un atbalstītāji: Actimel, Adidas, ISIC, Ilustrētā Zinātne, Ergo, Mangaļi un Radio SWH.

5.maija pēcpusdienā Vidzemes Olimpiskajā centrā sacentās aptuveni 1025 jaunie sportisti no visas Vidzemes. Jauniešiem līdzi juta un atbalstītāja gan viņu draugi, gan skolotāji. Nākamā cīņa par iespēju tikt ZZ Čempionāta Lielajā finālā un aizceļot ar visu klasi uz saulaino Itāliju notiks jau trešdien, 12.maijā Jelgavas sporta hallē (Adrese: Mātera iela 44a), kad pēdējā pusfināla posmā dalībniekus uzmundrinās Zelta Zivtiņas seriāla jaunieši un sporta skolotājs Ufo. ZZ Čempionāta fināls notiks 6. jūnijā Rīgā. Atlikušajiem posmiem būs iespējams sekot līdzi arī LNT raidījumā „Tautas Balss”.

ZZ Čempionātu organizē priekšapmaksas sarunu karte Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis. Tā mērķis ir popularizēt sportu kā azartisku, interesantu un veselīgu laika pavadīšanas veidu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV