Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Saruna ar “Monster Games” favorītu Māri Orniņu

Agnis Skrebs, 12.05.2010. 14:20

Festivāla „Monster Games” viens no galvenajiem Latvijas favorītiem būs Māris Orniņš, kurš startēs „Ridestreets.lv” MTB klasē. Māris pats uzskata, ka šīs sacensības būs vienas no aizraujošākajām, kurās piedalīsies daudz labi sportisti, kuri demonstrēs ļoti iespaidīgus trikus, kā arī pasākuma noslēguma daļa būs vareni interesanta.
Saruna ar “Monster Games” favorītu Māri Orniņu

Lasiet interviju ar Māri Orniņu.

Cik ilgi jau nodarbojies ar šo sporta veidu?

Es ar šo sporta veidu jau nodarbojos septiņus, pat īsti nepamanīju, ka tāds laika posms jau ir pagājis. 

Kāpēc izvēlējies tieši šo sporta veidu?

Mans draugs Olafs G. manā dzīves vietā Babītē uzsēdināja 12 gadīgo Māri uz BMX velosipēda un sāka mācīt lekt ar viņu. Pēc četriem gadiem pārgāju uz MTB riteņa, lai taisītu tos trikus.

Cik drosmīgam ir jābūt cilvēkam, lai gaisā ar riteni varētu salto taisīt?

Salto ir viens no vieglākajiem trikiem, ko var uz riteņa uztaisīt. Iemācījos, jau pirms čertiem gadiem, un sapratu, cik tas ir vienkārši. Liels paldies Gustam O., par to. Bet par pašu drosmi runājot, tas trakākais ir bailes, un ja tās pārvar, tad viss liekas vienkārši un ātri. Protams, sākumā mācoties, vajadzētu to darīt ūdenī vai sniegā vai labākajā gadījuma paralonos. Nemācieties no manis, es mācījos uzreiz uz cieta tramplīna.

Kā vērtē savas izredzes uzvarēt „Monster Games” sacensībās 15. maijā?

Tā kā „RIDE IT.lv ŠOVĀ” Šlokenbekas muižā man solīto drošību nenodrošināja, manu riteni nozaga, bet tagad kopā ar Jāni Kundziņu mēģināsim kaut ko izdomāt, lai tiktu pie jauna, un paspētu sagatavoties „MONSTER games”. Cerēju, ka būs ieradušies arī ārzemju viesi, bet izskatās, ka Islandē vulkāns atkal taisās uzdarboties, un neviens ciemiņš pie mums var arī netikt. Bet cerēsim uz labāko, un viņi ieradīsies un būs  interesantas cīņas, un skatītājiem būs ko redzēt.

Kādu mūziku klausies, kad taisi savus trikus?

Visvisādu, bet vieglāk ir braukt pie kādas galīgi trakās dziesmas.

Vai ir kādi citi sporta veidi, kuri Tevi aizrauj?

Basketbols, peldēšana, freestyle slēpošana,. Patīk viss.

Kādi ir bijuši Tavi lielākie panākumi šajā sporta veidā? 

„LATVIAN KING OF DIRT”, esmu Latvijas „Dirt” karalis. Šajā sporta veidā ir arī citi panākumi.

Kādi ir Tavi nākotnes plāni?

Pirmkārt, vēlos pabeigt skolu un iegūt savā īpašumā auto vadītāja tiesības. Šajā 2010. gadā plānoju braukt uz daudzām ārzemju sacensībām un treniņiem. Ir uzaicinājumi no ārzemju braucējiem doties kopā uz visādām interesantām sacensībām, ceļojumiem, kas ir ļoti labs treniņš un labas iespējas manai sportiskais izgaugsmei.

Tavuprāt, kāpēc skatītājiem ir vērts apmeklēt „Monster Games” ?

Tur būs ko redzēt, jo sacensību programma būs ļoti interesanta. Varēs iepazīt visus Latvijas labākos braucējus, redzēt pilnīgi nenormālus trikus, apmeklēt labāko afterparty, kāda būs līdz šim notikusi 2010. gadā,  un vienkārši FANTASTISKI atpūsties.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV