Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

“Ghetto Basket” Latvijas tūrē 90 dienās plānoti 60 turnīri

Renārs Buivids, 12.05.2010. 14:42

Biedrības “Streetbasket” organizētās "Ghetto Basket" Latvijas tūre, kuras laikā ieplānoti vismaz 60 turnīri 20 pilsētās, startēs 13.maijā Rīgā, "Grīziņkalna skeitparkā".  Turnīra laikā “Streetbasket” prezidenta Raimonda Elbakjana dzimšanas dienas svinības un pirmo reizi Latvijas Ielu vingrošanas biedrības frīstaila sacensības.
“Ghetto Basket” Latvijas tūrē 90 dienās plānoti 60 turnīri

"Ghetto Basket" vēsture aizsākās ar ceturtdienās Rīgā, "Grīziņkalna skeitparkā" notiekošajiem turnīriem ar pāris desmitiem komandu. Vasaras laikā ik ceturtdienu turnīri ieguva lielu popularitāti, jūlijā un augustā jau regulāri pulcējot vairāk nekā 100 komandu.

Ziemas sezonas laikā piecas reizes Rīgā, "Skonto" hallē notika "Ghetto Basket Winter Edition", kur zem viena jumta tika spēlēts ne tikai ielu basketbols, bet arī notika ielu deju sacensības, kā arī ar priekšnesumu un šovu palīdzību ar sevi iepazīstināja Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrība.

2010.gada vasarā "Ghetto Basket" tiks spēlēts ne tikai katru ceturtdienu Rīgā, "Grīziņkalna skeitparkā", bet arī daudzās citās Latvijas pilsētās, katrā no tām aizvadot vienu vai vairākus turnīrus.

"Pašreiz turpinās darbs pie "Ghetto Basket" Latvijas tūres posmu kalendāru," uzsver biedrības "Streetbasket" prezidents Raimonds Elbakjans. "Skaidrs, ka vairāku turnīru sēriju aizvadīsim Jelgavā, Liepājā, Ventspilī, meklējam sadarbības partnerus, lai šādi regulāri turnīri notiktu arī Valmierā un Jūrmalā. Esam pārliecinājušies, ka ir dažādi veidi turnīra sarīkošanas nodrošināšanai - gan pilsētu pašvaldības, gan darboties vēlēši uzņēmēji. Nav šaubu, ka pat neliela iniciatīvas grupa var kļūt par aizsākumu "Ghetto Basket" nonākšanai attiecīgajā pilsētā. 13. maijā "Ghetto Basket" aizsāksies Rīgā, Grīziņkalnā, bet maijā jau paspēsim turnīrus sarīkot arī Iecavā un Siguldā, 1. jūnijā "Ghetto Basket" tiks spēlēts Saldū."

"Ghetto Basket" šovasar spēles notiks trijās grupās. Zēniem - 1995. gadā dzimušie un jaunāki; vīriešiem - 1994. gadā dzimušie un vecāki; sievietes. Atsevišķos turnīros tiek pieļauta iespēja mainīt spēlētāju sadalījumu grupās.

Pieteikšanās tiek īstenota ar "Streetbasket.lv" starpniecību, komandu reģistrējot līdz iepriekšējās dienas vakaram. Tikai komandas, kuras turnīriem reģistrēsies tieši "Streetbasket.lv", garantēs līdzdalību attiecīgajā turnīrā.

Latvijas tūres superfināls notiks 29. augustā Rīgā, piedaloties ne tikai "Ghetto Basket" visu 60 posmu uzvarētājiem, bet arī Krievijas, Lietuvas un Igaunijas čempioniem.

Lai piedalītos jebkurā no "Ghetto Basket" šīs vasaras turnīriem, nepieciešams noformēt "Streetbasket" licenci. Tās cena ir Ls 1, licence derīga uz visu 2010.gadu. Spēlētāji, kuri piedalījās "Ghetto Basket Winter Edition" pasākumos Rīgā, "Skonto" hallē, varēs izmantot šoziem noformētās licences.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV