Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Sestdien Jūrmalā notiks 2010.gada „Latvijas spēkavīru čempionāta” sezonas atklāšana

Signe Znotiņa, 14.05.2010. 09:42

Šo sestdien, 15.maijā, pulksten 15.00, Jūrmalas pludmalē pie Dzintaru koncertzāles notiks „Latvijas spēkavīru čempionāta” 2010.gada sezonas pirmais posms. Tas būs vissportiskākais un aktīvākais pasākums Jūrmalas kūrorta vasaras sezonas atklāšanas svētkos.

Vadošā privātā drošības risinājumu kompānija Latvijā AS G4S Latvia jau trešo sezonu atbalsta Latvijas Spēka Atlētu Federācijas (LSAF) sadarbībā ar biedrību Par stipru Latviju organizēto ikgadējo Spēka vīru čempionātu un vairākus sportistu un skatītāju iecienītākos pārbaudījumus – G4S Fermera skrējienu, Mucas nešanu un Stafeti.

Šosezon Latvijas stiprākais atlēts tiks noteikts pēc līdzīga principa kā pērn: pēc pirmajos septiņos posmos kopvērtējumā gūtajiem punktiem tiks noteikti astoņi labākie sportisti, kuri automātiski iegūs tiesības piedalīties fināla sacensībās, kas šogad norisināsies divas dienas. Tāpat kā aizvadītajā sezonā sacensību organizatori vēl diviem atlētiem piešķirs wild card, tā dodot tiesības piedalīties finālā.

„No Latvijas spēcīgākajiem vīriem ikviens var mācīties neatlaidību, disciplīnu un tiekšanos uz izvirzīto mērķi, jo tieši šīs īpašības ļauj sasniegt izcilus rezultātus, kļūt profesionālam savā jomā. Šīs sacensības nav pasākums reizi gadā, bet gan dzīvesveids – veselīgs un azartisks, kas ļauj gūt daudz pozitīvu emociju. Esmu gandarīta par G4S Latvia iespēju Spēkavīrus atbalstīt arī šajā sezonā, un ceru, ka veiksme būs kopā ar ikvienu stiprinieku!” novēl llze Jermacāne, AS G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja.

Artūrs Plostnieks, Sporta attīstības centrs pārstāvis: „Spēka vīru čempionāts Latvijā pilnīgi noteikti ir kļuvis ne vien par iemīļotu, bet arī ilggadēju tradīciju - šogad tas norisinās jau sesto sezonu, par ko liels gandarījums.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šosezon čempionāta posmos dažādās Latvijas pilsētās spēkavīri sacentīsies 5-6 vingrinājumos, kas plānoti tā, lai katrā no tiem atlētiem būtu jāstrādā ar dažādām muskuļu grupām. Turklāt katrā no posmiem vingrinājumi tiks mainīti, lai kopvērtējumā par sacensību uzvarētāju kļūtu objektīvi un vispusīgi stiprākais atlēts. Katrā sacensību posmā tradicionāli piedalīsies vismaz viens ārvalstu viesis, taču viņu uzrādītie rezultāti Latvijas čempionāta kopvērtējumā netiks skaitīti.” 

Arī šogad starp sacensību dalībniekiem būs visi stiprākie Latvijas vīri, tostarp 2009.gada čempionāta laureāts ogrēnietis Agris Kazeļniks. 

Turpmākie šīs sezonas Spēkavīru čempionāta posmi norisināsies Kandavā (29.maijā), Ogrē (5.jūnijā), Valmierā (3.jūlijā), Preiļos (17.jūlijā), Gulbenē (24.jūlijā) un sacensību superfināls divās daļās - Ventspilī (7.augustā) un Ikšķilē (8.augustā). Savukārt, 18.jūlijā Kuldīgā notiks Latvijas atklātais spēkavīru čempionāts pāru ieskaitē.

Sākot no jūlija pirmās pirmdienas visus notikušos Latvijas Spēkavīru čempionāta posmus varēs redzēt LNT, kur tos pārraida atbilstošā secībā, uzreiz pēc vakara ziņu raidījuma. Plašāku informāciju par čempionātu skatīt www.parstiprulatviju.lv un www.sacensibas.lv.  

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV