Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Pie Alfas cīnīsies Eiropas stiprinieki

Guntars Kusiņš, 14.05.2010. 09:54 | komentāri (1)

Šo sestdien, 15. maijā, plkst. 13:00 pie tirdzniecības parka „Alfa” norisināsies „Eiropas valstu stiprinieku turnīrs”, kurā interesantās un sarežģītās spēkavīru disciplīnās sacentīsies stiprinieku komandas no vairākām Eiropas valstīm.
Pie Alfas cīnīsies Eiropas stiprinieki

Stiprinieku turnīrā šo sestdien piedalīsies sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Polijas, Gruzijas, kā arī Latvijas. Latviju pārstāvēs divas komandas. Katrā komandā darbosies divi stiprinieki, kas kopīgiem spēkiem centīsies iegūt uzvarētāja titulu. Skatītājiem būs iespēja bez maksas vērot spraigu cīņu tādās spēka un izturības disciplīnās kā baļķa celšana, stafete, „Fermera pastaiga” – 110 kilogramu smagu koferu nešana pa noteiktu distanci, automašīnas celšana, 12 tonnas smagas kravas automašīnas vilkšana un „Herkulesa satvēriens” – uz slīpām platformām novietotu automašīnu turēšana.

Papildu turnīram, starplaikos skatītājus izklaidēs jauniešu deju grupas, teatrāli tuvcīņas paraugdemonstrējumi un faķīrs ar ugunīgiem priekšnesumiem. Apmeklētāji varēs vērot, kā ar savu demonstrējumu programmu uzstājas 2005. gada Eiropas čempions starp profesionāļiem WABBA (World Amateur Body Building Association) versijā Vitālijs Aleksandrovs. „Veselības pasaule” konsultēs par sporta un fitnesa uztura bagātinātājiem.

T/p „Alfa” sadarbībā ar Latvijas Stiprinieku Federāciju plāno ik gadu apmeklētājiem piedāvāt stiprinieku paraugdemonstrējumus.

Šīs ir pirmās Latvijas Stiprinieku Federācijas rīkotās sacensības, taču tuvākajā laikā „Eiropas valstu stiprinieku turnīrs” norisināsies arī citās Latvijas pilsētās – nākamie turnīri gaidāmi 29. maijā Grobiņā un 5. jūnijā Dobelē. Turnīri tiks filmēti, un jau rudenī LTV7 ēterā būs vairāki raidījumi - arī pie t/p „Alfa” rīkotās Latvijas Stiprinieku Federācijas „Eiropas valstu stiprinieku turnīra” sacensības.

Latvijas Stiprinieku Federācija ir dibināta 2010. gada janvārī ar mērķi veidot sportiskus un skatītājiem aizraujošus spēka disciplīnu šovus. Latvijas Stiprinieku Federācija piedāvās daudziem jau ierastās spēkavīru sacensības savādākā veidā, īpašu uzmanību pievēršot skatītāju izklaidei.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV