Ceturtdiena, 19.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Verners, Muntis;

Ernests Gulbis pārliecinoši uzvar pasaules astoto raketi Robredo

LETA, 03.09.2007. 11:35

Gada noslēdzošā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā tenisa čempionāta - astotdaļfinālā iekļuvis Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš turnīra trešajā kārtā 91 minūtes laikā ar 6-1, 6-3, 6-2 pārliecinoši pieveica turnīra astoto raketi Tomiju Robredo no Spānijas, kurš šo pašu vietu ieņem arī pasaules rangu tabulā.
Ernests Gulbis pārliecinoši uzvar pasaules astoto raketi Robredo

Nākamajā kārtā Gulbis tiksies ar vēl vienu spāni Karlosu Moju, kurš pasaules rangā šobrīd atrodas 17.vietā. Moja trešās kārtas spēlē piecos setos ar 4-6, 7-5, 7-6 (7:5), 4-6, 6-4 pārspēja vācieti Filipu Kolšreiberu.

Gulbis ATP rangu tabulā šobrīd ieņem 88.pozīciju.

"Nebiju domājis, ka tas būs tik viegli," teica Gulbis, kuram, kā uzsver portāla ESPN žurnālisti, ir kastaņbrūni mati, gaišbrūnas acis un paviršs smaids. Latvieti līdz šim kā vienīgo starp visiem 128 vīriešu vienspēļu turnīra tenisistiem ne reizi nebija izjautājuši žurnālisti. "Pie rezultāta 3-0 trešajā setā jutu nelielu spiedienu, jo, ja tu sekmīgi nenospēlē mača beigas, tad puiši no pirmā desmitnieka var atspēlēties un apgriezt maču otrādi."

Žurnālisti atgādināja, ka Gulbja nākamais pretinieks Moja trešajā kārtā ar Kolšreiberu cīnījās piecus setus, kam piekrita arī latvietis. "Iespējams, ka man būs labāka fiziskā gatavība tai spēlei."

Par iekļūšanu turnīra astotdaļfinālā Gulbis jau nopelnījis 150 ATP ranga punktus, kas nākamajā nedēļā viņam ļaus iekļūt aptuveni 60 labāko pasaules tenisistu skaitā.

Pēc veiksmīgās Gulbja spēles Spānijas tenisists Tomijs Robredo intervijā laikrakstam "Marca" atzina, ka Latvijas tenisists maču pret viņu nospēlējis ļoti labi. "Es jau sen neesmu redzējis, ka kāds tā spēlētu. Tā bija spēle, no kuras var mācīties un analizēt," Robredo slavēja Latvijas tenisista sniegumu. "Tomēr viņš vēl ir jauns, un tāpēc nezinu, vai vienmēr tā spēlēs."

Jautāts par padomu došanu savam tautietim Mojam, Robredo nezināja, kā apspēlēt latvieti. "Acumirkli, es neesmu tas, kurš varētu dot padomus, bet, ja viņš tā spēlēs, man ir žēl Karlosa. Es neredzu, kā viņam palīdzēt."

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV