Pirmdiena, 30.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Menarda, Elma, Elna;

ARAGO Motorsport braucēji aizvada kartinga posmu Kandavā

ARAGO Motorsport, 25.05.2010. 12:14

ARAGO Motorsport komandas kartingisti Artūrs Ribko, Marko Priednieks un Rūdolfs Bērziņš aizvadījuši Latvijas kartinga čempionāta otro posmu Kandavā. Kā galveno uzdevumu uzsverot sportistu pieredzes krāšanu, tika sasniegti arī atzīstami rezultāti.
ARAGO Motorsport braucēji aizvada kartinga posmu Kandavā

Artūrs Ribko Rotax Max DD2 klasē kvalifikācijas braucienā uzrādīja ceturto rezultātu, esot otrais labākais no Latvijas sportistiem. Sportista ceturtajā sacīkstē kartingā tas ir daudzsološs sniegums. Sacensību braucieni gan bija sarežģīti, jo pusfinālā tika piedzīvota sadursme, kā rezultātā sabojāts ne tikai rezultāts, bet arī tehnika. Arī finālbraucienā rezultātu bojāja kontaktcīņa, taču pieredzes gūšanai šāda sacensība ir noderīga.

Marko Priednieks startēja divās ieskaitēs – Micro un Rotax Mini Max klasē. Dubulta programma viena posma laikā ļauj iegūt vairāk veiktu apļu, turklāt ARAGO Motorsport uzskata par nepieciešamu atbalstīt visjaunāko sportistu klases, papildinot to dalībnieku pulku. Rotax Mini Max klasē Priednieks kvalifikācijā uzrādīja septīto rezultātu, pusfinālā gūstot sesto vietu, bet finālā finišējot septītais. Micro klasē Marko radās pirmā iespēja kāpt uz goda pjedestāla – pēc trešā rezultāta kvalifikācijā arī abos braucienos sasniegta trešā pozīcija.

ARAGO Motorsport sastāvā startējošais Rūdolfs Bērziņš izcīnīja uzvaru Rotax Max DD2 klases finālbraucienā. Klasē gan startēja tikai divi sportisti, bet, ņemot vērā, ka kvalifikācijā igaunis Argo Tamms bija tikai nepilnu pusotru sekundes desmitdaļu lēnāks, duelis bija sportiski interesants.

ARAGO Motorsport menedžeris Artūrs Priednieks par Kandavas sacīksti: „Neapšaubāmi, komandas sportisti progresē no sacīkstes uz sacīksti. Reālās pozīcijas finišā nav augstākās, taču tendences ir pārliecinošas. Ja iepriekšējās sacīkstēs gan Artūrs, gan Marko līderiem zaudēja līdz pat divām sekundēm aplī, tad šajā posmā viņi ir sekundes robežās ar vadošajiem braucējiem. Jāņem vērā, ka Artūram Ribko šī bija tikai sestā, Marko Priedniekam – septītā kartinga sacīkste. Mūsu starts Micro klasē ir svarīgs ne tikai Marko, bet visam kartingam kopumā. Aicinu vecākus interesēties par šo klasi un meklēt komandas – arī ARAGO Motorsport --, kuru sastāvā noteikti var pieteikt bērnus startam kartinga cīņās. Šī klase ir jāatbalsta, jo ar to sākas Latvijas autosporta nākotne!”

ARAGO Motorsport nākamās aktivitātes būs Artūra Priednieka/Jāņa Kirkovalda rallija ekipāžas starts Latvijas čempionāta posmā Tengtools Rally Madona, kas norisināsies 5. un 6. jūnijā. Atgādinām, ka ekipāža vasaras sezonu sāka ar uzvaru 2WD grupā Talsu rallijā.

ARAGO Motorsport atbalsta Remus, Jahonts, OSLV, Drošas Braukšanas Skola, E parts, Puma, Sporta punkts.

FOTO: ARAGO Motorsport pārstāvis Marko Priednieks Kandavā startēja divās klasēs. (Foto: Aigars Tīdmanis, Go4Speed.lv)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV