Pirmdiena, 30.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Menarda, Elma, Elna;

Sestdien Kandavā notiks 2010.gada „Latvijas spēkavīru čempionāta” otrais posms

Signe Znotiņa, 27.05.2010. 10:25

Sestdien, 29.maijā, Kandavā norisināsies Latvijas Spēka Atlētu Federācijas (LSAF) un biedrības Par stipru Latviju organizētā Spēka vīru čempionāta otrais posms.

Čempionāta pirmajās sacensībās Jūrmalā ar gūtajiem 63 punktiem vislabāko rezultātu uzstādīja Artis Plivda (Preiļi), aiz sevis atstājot Daini Zāģeri (Talsi), kurš kopvērtējumā ieguva 61,5 punktus.

Spēkavīru čempionāta otrais posms (nakts sacensības) norisināsies Kandavas novada svētku laikā - sacensību sākums pulksten 21.00; norises vieta - Valsts Lauksaimniecības tehnikuma stadions (Daigones ielā 14).

Latvijas pirmrekordi - jau pirmajā posmā

Līdzīgi kā pērn, labākos rezultātus sacensību pirmajā posmā sasniedza Artis Plivda, vienīgais spēkavīrs no Latgales. Turklāt papildu izcilajam sniegumam vingrinājumos, Artis uzstādīja jaunu Latvijas pirmrekordu – vairoga nešanā 175 kg smago Latvijas kontūras formā izveidoto vairogu aiznesot 90,95 m tālu. Šāds vingrinājums Spēkavīru sacensībās tika iekļauts pirmo reizi.

Tāpat pirmo reizi Latvijas čempionātā tika iekļauta mucu mešana augstumā, pārmetot 15, 17, 20, 22 un 25 kg mucas pāri 4,10 m augstumam. Ar 14,97 sekundēm Latvijas pirmrekordu uzstādīja Dainis Zāģeris.

„Jāatzīst, ka arī pērn Artis Plivda gandrīz visos čempionāta posmos uzrādīja stabilu sniegumu un līdera pozīcijas, vien fināla sacensībās zaudējot Latvijas titulētākajam spēkavīram ogrēnietim Agrim Kazeļņikam. Līdz ar to varam secināt, ka arī šogad gaidāma sīva un līdz pat fināla sacensībām neprognozējama cīņa starp TOP atlētiem, kas šīs sacensības padara īpaši aizraujošas kā pašiem dalībniekiem, tā skatītājiem.  

G4S pārbaudījumā vislabāk veicās šobrīd otrās vietas ieguvējam – Dainim Zāģerim no Talsiem, kurš G4S vingrinājumu kombināciju, kas iekļauj 20 m fermera skrējienu, mucas iekraušanu un ragavas vilkšanu paveica 36,9 sekundēs. Dainis ir arī pirmrekorda autors mucu mešanā augstumā.

Pateicoties gan organizētājiem, gan izcilajiem dalībniekiem, čempionāta pirmais posms noritējis aizraujoši un veiksmīgi, un esmu pārliecināta, ka arī pārējie posmi sola daudz interesantu momentu un pārsteigumu!” gandarīta ir llze Jermacāne, AS G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja.

Sacensības Kandavā piedalīsies arī Agris Kazeļņiks, kurš pirmajā čempionāta posmā Jūrmalā nepiedalījās.

Vadošā privātā drošības risinājumu kompānija Latvijā AS G4S Latvia jau trešo sezonu atbalsta Latvijas Spēka Atlētu Federācijas (LSAF) sadarbībā ar biedrību Par stipru Latviju organizēto ikgadējo Spēka vīru čempionātu un vairākus sportistu un skatītāju iecienītākos pārbaudījumus – G4S Fermera skrējienu, Mucas nešanu un Stafeti.

Turpmākie šīs sezonas Spēkavīru čempionāta posmi norisināsies Ogrē (5.jūnijā), Valmierā (3.jūlijā), Preiļos (17.jūlijā), Gulbenē (24.jūlijā) un sacensību superfināls divās daļās - Ventspilī (7.augustā) un Ikšķilē (8.augustā). Savukārt, 18.jūlijā Kuldīgā notiks Latvijas atklātais spēkavīru čempionāts pāru ieskaitē.

Sākot no 26.jūnija visus notikušos Latvijas Spēkavīru čempionāta posmus varēs redzēt LNT, kur tos pārraida atbilstošā secībā, uzreiz pēc vakara ziņu raidījuma. Plašāku informāciju par čempionātu skatīt www.parstiprulatviju.lv un www.sacensibas.lv.    
 
Uzziņai par G4S Latvia

AS G4S Latvia ir vadošā drošības risinājumu kompānija Latvijā, kas sniedz drošības pakalpojumus vairāk nekā 15 000 fiziskām un juridiskām personām, tostarp dažādu nozaru vadošajiem uzņēmumiem, kā arī klientiem valsts sektorā, izstrādājot individuālus drošības risinājumus un nodrošinot tehniskās un fiziskās apsardzes, kā arī montāžas un inkasācijas pakalpojumus. AS G4S Latvia ir TOP 10 lielākais privātais darba devējs valstī, nodarbinot vairāk nekā 1500 darbinieku.

G4S uzņēmums Latvijā ir pasaulē lielākās drošības risinājumu kompānijas G4S plc grupas uzņēmums Latvijā. Šobrīd G4S plc darbojas vairāk nekā 110 valstīs, nodarbināto skaitam pārsniedzot 585 000 cilvēku.

AS G4S Latvia ir viens no retajiem uzņēmumiem nozarē, kas saņēmis Industriālo drošības sertifikātu, Atzītās aizsardzības organizācijas Atbilstības sertifikātu un sertifikātu atbilstoši ISO 9001:2008 prasībām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV