Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Vindsērfings Daugavā – pašā Rīgas sirdī

Dace Kurpniece, 01.06.2010. 18:59

Piektdien, 4.jūnijā Daugavā pie Swedbank ēkas starp Akmens un Vanšu tiltiem Rīgas centrā reti novērojama parādība – vindsērfings.
Vindsērfings Daugavā – pašā Rīgas sirdī

Latvijas Vindsērfinga Asociācija sadarbībā ar mobilo operatoru tīklu Tele2 rīko vindsērfinga sacensības „Tele2 regate 2010". Reģistrācija sacensībām sāksies pl.13:00, pirmais starts pl 14:30 un norisināsies, visticamāk, līdz saulrietam, ja vēja virziens un ātrums būs labvēlīgs šim no vēja atkarīgajam sporta veidam. Sagaidāms, ka uz sacensībām pieteiksies vairāk nekā 30 dalībnieku.

Ikvienam garāmgājējam būs iespēja pavērot vindsērfingu Daugavā. Parasti vindsērfinga sacensības notiek Ķīšezerā vai kādā no Latvijas pludmalēm, taču šogad, pateicoties Tele2 un Swedbank atbalstam, vienu sacensību kārtu varēsim izvest arī Daugavā pašā pilsētas sirdī.

Vindsērfings Latvijā neietilpst populārāko sporta veidu sarakstā, jo, lai ar to nodarbotos, nepieciešami vairāki priekšnoteikumi – piekļuve lielām ūdens tilpnēm un speciāls inventārs. Taču nenoliedzami šis sporta veids Latvijā ir ar vārdu, un par to liecina arī fakts, ka šogad no 14.līdz 19.jūnijam Liepājā notiks Pasaules Čempionāts vindsērfingā Raceboard klasē, un Liepāja gatavojas uzņemt daudzus pasaulē atpazīstamus sportistus un viesus no dažādām valstīm.

Sagaidāms, ka Tele2 regatē dalību ņems tādi Latvijas vārdu pasaulē nesuši vindsērfinga entuziasti kā pasaules vicečempions Gunārs Rozenbergs, olimpiete Vita Matīse, Eiropas čempione Raceboard klasē Ilona Grīnberga-Dzelme,vairākkārtējs Latvijas un Baltijas čempions vindserfingā Formula klasē, pasaules čempions ledus burāšanā ar vējadēļa buru Jānis Preiss un citi sportisti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV