Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Saldū notiks triāla sacensības

Kaspars Kuļikovs, 03.06.2010. 09:29

Sestdien, 5.jūnijā, Saldū Silavotiņu mototrasē notiks otrais Latvijas atklātā čempionāta posms triālā. Sacensībās dalību pieteikuši galvenokārt latviešu un Igaunijas triālisti no sešiem vadošajiem Baltijas triāla klubiem.
Saldū notiks triāla sacensības

Pēc aizvadītā pirmā posma Liepājā līderpozīcijas augstākajās moto A/B un velo E elite grupās ieņem Kaspars Vērnieks (Jelgava) un Ansis Dermaks (Usma). Interesanta izvērtīsies cīņa Saldū, jo šī trase ir ievērojami atšķirīgāka no Liepājas un Rīgas trasēm, kur pamatā būs mākslīgi veidoti indoora (iekštelpu) tipa šķēršļi ar betonu un baļķu krāvumiem. Silavotiņu trase parasti sportistus un līdzjutējus pārsteidz ar kādu upes un stāvas nogāzes posmu, jo gar trasi plūst Cieceres upe.

Atšķirībā no pagājušā gada Latvijas atklātā komandu čempionāta rezultāti tiks summēti par visiem sešiem šī gada posmiem, ne atsevišķu vienu posmu kā tas bijis līdz šim. Līdz ar to jaunā punktu skaitīšanas sistēma paver iespēju komandām ar ne tik spēcīgi sagatavotiem sportistiem izcīnīt vadošās vietas, jo viens no papildu faktoriem, kas ļaus cīnīties būs tieši braucēju skaits dažādās klasēs. Pašreiz pēc pirmā aizvadītā Liepājas posma vietu sadalījumu skaits starp visām komandām ir šāds – 1.vieta ar 92 punktiem Agarska TK (Jelgava), 2.vieta GAS GAS MK Igaunija (Tallina), 3.vieta Grobiņas MK (Grobiņa), 4.vieta Panter MK Igaunija (Keila), 5.vieta AKA Team (Rīga).

Individuālā vērtējumā sportisti turpinās sacensties kopā 8 klasēs – moto A/B, C, D un D mini, kur A/B ir elites braucēji, C amatieri, savukārt D grupā iesācēji bez vecuma ierobežojuma, D mini iesācēji vecumā līdz 12 gadiem. Velo cīnīsies E elite, E eksperti, E rūķīši un E iesācēji, kur attiecīgi startē gan labākie Latvijas elites braucēji profesionālajā līmenī, eksperti kā amatieri jeb potenciālie jaunieši elites klasei, rūķīšos un iesācējos startē velobraucēji iesācēji ar nelielām vai pilnīgi nekādām triāla priekšzināšanām. Interesanti, ka moto D un velo E iesācēju klases ir tā saucamās Tautas klases, kur aicināts piedalīties jebkurš interesents, kurš vēlas pamēģināt triālu. Šīm klasēm arī īpaši nosacījumu dalības maksai un pieteikšanai sacensībās (sīkāks info www.trial.lv ).

Organizators – Latvijas Motosporta federācija.

Ieeja skatītājiem abās dienās ir bezmaksas!

Sacensību dienas kārtība

Sestdien, 5.jūnijs, Latvijas čempionāta 2.posms

Reģistrācija un tehniskā kontrole sportistiem 9:00 - 10:00
Dalībnieku sanāksme – 10:30
Pirmā dalībnieka starts- 11:00

Kontroles laiks - 240 min, kopā sportisti veic – moto 9 kontroles posmus, 3 apļus; velo 9 kontroles posmus, 2 apļus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV