Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Otrdien Liepājā sāksies Pasaules čempionāts vindsērfingā

Ilze Āķe-Vīksne, 14.06.2010. 11:59

Otrdien, 15.jūnijā, Liepājas pludmalē sāksies 2010.gada Pasaules čempionāts vindsērfingā, Raceboard klasē vējdēļiem. Sacensības risināsies no 15.jūnija katru dienu no pulksten 11 līdz 17, bet pasaules čempionus apbalvos 19.jūnija vakarā.
Otrdien Liepājā sāksies Pasaules čempionāts vindsērfingā

No Latvijas sacensībās startēs gan vairākkārtējais Latvijas un Baltijas čempions vindsērfingā "Formula" klasē Jānis Preiss, gan 1990.gada pasaules un vairākkārtējs Latvijas čempions Ansis Dāle, kā arī olimpietes Vita Matīse un Eiropas čempione "Raceboard" klasē Ilona Grīnberga-Dzelme.

Latvijas Vindsērfinga asociācijas prezidents Aivars Aksenoks uzskata, ka ir pamatota cerība, ka savās mājās, ierastajos apstākļos, labus rezultātus uzrādīs arī kāds no Latvijas burātājiem.

Sacensībām jau reģistrējušies 32 dalībnieki no 12 valstīm. Tā kā reģistrācija ilgs līdz pat sacensību pirmajai dienai, paredzams, ka dalībnieku skaits vēl pieaugs.

"Raceboard" klase no citām atšķiras ar to, ka, pateicoties dēlī iebūvētajam ķīlītim jeb švertam, ar to sacensības var notikt visdažādākajos laika apstākļos - gan spēcīgā, gan vājā vējā. Tāpat vieglāk ir braukt pret vēju.

Jau ziņots, ka Liepājā notiekošais Pasaules čempionāts piedāvā Latvijas līdzjutējiem līdz šim nebijušu iespēja sekot līdzi un klātienē vērot pasaules čempiona titula izcīņu pasaulē spēcīgāko Raceboard klases burātāju starpā.

Pasākumu organizē Liepājas vindsērfinga klubs "Rietumkrasts" un Liepājas pilsēta sadarbībā ar Starptautisko vindsērfinga asociāciju, Latvijas Zēģelētāju savienību un Latvijas Vindsērfinga asociāciju.

"Nekas tāds nebūtu iespējams, ja Liepājā nedarbotos vindsērfinga klubs "Rietumkrasts"," norāda Aivars Aksenoks: "Tā ir arī uzticēšanās un novērtējums lielajam darbam, ko ieguldījām pagājušajā gadā Liepājā veiksmīgi noorganizētajā Eiropas čempionātā raceboard klasē."

"Sadarbību ar Starptautisko vindsērfinga asociāciju sākām pirms diviem gadiem, prezentējot Liepājas pludmali kā izcilu akvatoriju vindsērfinga sacensībām, stāsta kluba "Rietumkrasts" prezidents Jānis Jēkabsons: "Rezultātā mums piešķīra tiesības 2009. gadā rīkot Eiropas, bet jau 2009.gadā ar vienbalsīgu balsojumu ieguvām tiesības organizēt Pasaules čempionātu."

Paralēli Pasaules čempionātam no 16.-19.jūnijam Liepājas pludmalē risināsies Baltijas jūras kausa izcīņa jauniešiem - Techno 293 un olimpiskajā RS:X klasē.

Pasākumu atbalsta Liepājas pilsētas dome un Liepājas pilsētas sporta pārvalde, kompānijas "O'Neill", "Rexona", "Lauma Lingerie", "Ramirent", "Red Sun buffet", Latvijas 1.Rokkafejnīca", "Europa City Hotel", "Fontaine Royal", AGI centrs, Rietumu Radio un žurnāls "Sports", Red Bull.

ZINĀŠANAI:

1. Sacensību kalendārs:

• 15.jūnijs, 11:00 - 18:00 - braucieni (maksimums 4 braucieni dienā, viens

brauciens ar visām procedūrām rit apmēram stundu.)

• 16.jūnijs, 11:00 - 18:00 - braucieni

19:00 - atklāšanas ceremonija

• 17.- 18.jūnijs, 11:00 - 18:00 - braucieni

• 19.jūnijs, 11:00 - 16:00 - braucieni

19:00 - apbalvošana

Papildu informācija:

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV