Ceturtdiena, 19.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Verners, Muntis;

Itālijas "Grand Prix" treniņbraucienos smagu avāriju piedzīvo Kimi Raikonens

LETA, 08.09.2007. 18:15

F-1 pasaules čempionāta 13.posma - Itālijas "Grand Prix" izcīņas - brīvajos treniņbraucienos sestdien labāko laiku uzrādīja pašreizējais pasaules čempions Fernando Alonso no "McLaren-Mercedes" vienības. Savukārt smagu avāriju piedzīvoja "Ferrari" vienības somu pilots Kimi Raikonens.
Itālijas "Grand Prix" treniņbraucienos smagu avāriju piedzīvo Kimi Raikonens
Alonso uzvarēja, apli veicot vienā minūtē un 22,054 sekundēs, par 0,146 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru un čempionāta kopvērtējuma līderi Lūisu Hamiltonu.

Trešais bija "Ferrari" vienības pilots brazīlietis Felipe Masa, kurš no Alonso atpalika par 0,561 sekundi.

Smagu avāriju sestdienas sesijā piedzīvoja Raikonens. Tās dēļ sacīkste tika pārtraukta uz 21 minūti. Sportists traumas neguva, bet bolīds tika nopietni bojāts.

Soms aptuveni 300 kilometru ātrumā netika galā ar bolūda vadību līkumā un ietriecās trases malā esošajās riepu kaudzēs. Pēc avārijas Raikonens pats spēja izkāpt no bojātās mašīnas un viņš tika nogādāts trases hospitalī. Nopietnas traumas viņam netika konstatētas.

Čempionāta kopvērtējumā Hamiltonam ir 84 punkti, Alonso ar 79 punktiem atrodas otrajā vietā, bet viņam seko Masa un Raikonens, kuriem ir attiecīgi 69 un 68 punkti.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV