Ceturtdiena, 19.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Verners, Muntis;

Edgars Piksons pasaules čempionātā vasaras biatlonā atkārtoti izcīna sesto vietu

LETA, 09.09.2007. 14:00

Pasaules čempionātā vasaras biatlonā, kas norisinājās Igaunijā, sestdien rollerslēpošanas iedzīšanā sesto vietu izcīnīja Latvijas sportists Edgars Piksons.
Šī Piksonam bija otrā sestā vieta čempionātā, jo dienu iepriekš šajā pozīcijā viņš finišēja arī sprinta sacensībās.

Piksons četrās šautuvēs pieļāva piecas kļūdas un finišā no uzvarētāja Aleksandra Grizmana no Krievijas atpalika par minūti un 13,8 sekundēm.

Cits Latvijas sportists Ilmārs Bricis, kurš sprintā ierindojās septītajā vietā, iedzīšanā četrās šautuvēs pieļāva piecas kļūdas un finišēja devītajā pozīcijā. Kaspars Dumbris ar sešām kļūdām šautuvēs ieņēma 19.vietu, bet Jāni Pleikšni diskvalificēja, jo viņš tika apsteidza par apli. Pleikšnis pirmajās trijās šautuvēs bija kļūdījies septiņas reizes.

Junioru konkurencē pēc sprintā izcīnītās ceturtās vietas iedzīšanā uz sesto vietu noslīdēja Andrejs Rastorgujevs, kurš šautuvēs pieļāva sešas kļūdas. No uzvarētāja baltkrieva Krasimira Aņeva Rastorgujevs finišā atpalika par divām minūtēm un 8,9 sekundēm, savukārt ceturtajā vietā finišējušajam Viktoram Vasiļjevam no Krievijas Rastorgujevs zaudēja tikai vienu sekundi.

No citiem Latvijas sportistiem Aleksandrs Šverčkovs ar trīs kļūdām šautuvēs finišēja 13.vietā, savukārt Konstantīns Deruks un Andrejs Lupins ieņēma attiecīgi 28.un 29.vietu.

Sieviešu konkurencē uz starta izgāja vienīgi juniore Anastasija Sardiko, kura finišēja 17.vietā.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV