Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Vācijā F4 klases motorlaivu čempionāta otrajā posmā uzvar Mārtiņš Morozs

Andris Sudmalis, 16.06.2010. 14:05

Brodenbahā, Vācijā, notikušajā "ADAC Masters" jeb F4 klases motorlaivu čempionāta otrajā posmā panākumu ir izcīnījis Liepājas ūdens motosportists Mārtiņš Morozs. Viņš pirmo reizi triumfējis posma kopvērtējumā.
Vācijā F4 klases motorlaivu čempionāta otrajā posmā uzvar Mārtiņš Morozs

Pēc neveiksmīga pirmā posma, kurā Mārtiņš labu daļu laika pavadīja, nevis ūdenī cīnoties ar konkurentiem, bet krastā ķīlējot laivas dzinēju, tādējādi posma kopvērtējumā ierindojoties vien priekšpēdējā 9. vietā, pagājušajā nedēļā liepājnieks uz Vāciju devās ar jaunām cerībām. Ar kvalifikāciju viss lielā mērā atkal bija kārtībā – pa priekšu visiem gan tradicionāli traucās Štefans Hāgins, bet Mārtiņš izpelnījās tiesības pirms pirmā brauciena stāties starta trešajā pozīcijā.

Iesākumā gan varēja šķist, ka posms atkal būs norakstāms – tāpat kā maija nogalē Obervaldē, arī šoreiz laikus neizdevās iedarbināt dzinēju. Tāda pati problēma bija arī Hāginam, tomēr jau pēc mirkļa abi piloti bija trasē un sāka sīvu cīņu gan viens ar otru, gan ar priekšā aizskrējušajiem konkurentiem. Brīžiem ūdens kaujas bija tik nesaudzīgas, ka veidojās avārijas situācijas, bet par kulmināciju kļuva S. Hāgina gaisa cilpa, pēc kuras brauciens tika pārtraukts, bet restarts nenotika, jo bija veikti vismaz 60 procentu no pirmā brauciena, kurā M. Morozs bija aizkļuvis līdz 4. vietai.

No šādas pozīcijas liepājnieks uzsāka arī otro braucienu, ar dzinēju viss bija kārtībā, un jau otrajā līkumā Mārtiņam priekšā bija tikai viens pilots, bet pēc neilga laika Liepājas braucējs jau bija pirmais, un, lai arī Aleksandrs Šellers kādu brīdi vēl centās turēt līdzi, pēc trīs, četriem apļiem liepājnieka pārsvars jau bija pārliecinošs, bet finišā tas sasniedza 12 sekundes.

Pēc diviem teicami veiktiem sprintreisa braucieniem Mārtiņš pamatbraucienā izcīnīja pole position, un, braucot stabili, pirmais ne tikai startēja, bet arī finišēja, tādējādi pirmo reizi triumfējot arī "ADAC Masters" sacensību posmā! Trešais čempionāta posms norisināsies Jāņu nedēļas nogalē Lorhā.

Savukārt pagājušajā nedēļā Vīlandē bija jānotiek Latvijas čempionāta otrajam posmam, tomēr spēcīgais vējš apgrūtināja braukšanu jau treniņos, un, pūtējam tā arī nerimstot, posms tika atcelts.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV