Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Nedēļas nogalē Ņujorkā notiks Red Bull Air Race

Lana Daniela, 18.06.2010. 11:24

Šonedēļ, 19. un 20. jūnijā, lidmašīnu sacensības Red Bull Air Race piedzīvos savu ilgi gaidīto Ņujorkas debiju, ko Latvijā varēs tiešajā ēterā redzēt Viasat Sport Baltic un www.redbullairrace.com. Pasaules labākie piloti zemā augstumā un lielā ātrumā lidos virs Hudzonas upes, lai noskaidrotu, kurš ir precīzākais un ātrākais. Brits Pols Bonoms sezonas vidū joprojām saglabā čempionāta līderpozīcijas, bet vesels pusducis pilotu min viņam uz papēžiem, ieskaitot amerikāņus Kirbiju Čemblisu (Kirby Chambliss) un Maiklu Gulianu (Michael Goulian). Viņi visi meklēs iedvesmu Ņujorkas līkumotajā un izaicinošajā trasē starp Manhetenu un Brīvības statuju.
Nedēļas nogalē Ņujorkā notiks Red Bull Air Race

Bonoms, protams, nevēlas neko vairāk un neko mazāk kā uzvaru šajā astoņu posmu pasaules čempionātā, tāpēc pirmā vieta Ņujorkā viņam dotu lielisku iesākumu sezonas otrajai daļai. „Ņujorka jau rada atmosfēru pati par sevi. Tā ir vienlaikus rosīga, nemierīga un jautra," saka Bonoms. „Mēs sacentīsimies pie Brīvības statujas ar Manhetenu un Ņūdžersiju fonā un apkārtnes skati, nemaz nerunājot par pašām sacīkstēm, būs neaizmirstami."

Ņujorka ir nozīmīgs pagrieziena punkts visā Red Bull Air Race vēsturē. Rīkot sacensības vienā no pasaules slavenākajām pilsētām ar lielākajiem debesskrāpjiem - tas ir bijis organizatoru sapnis kopš pašas pirmās sacīkstes notika Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā 2004. gadā 500 000 skatītājiem. Daļa no Red Bull Air Race šarma ir lidojums zem mākoņiem un tuvāk cilvēkiem, taču tikpat svarīgi ir čempionāta posmus rīkot lielās pilsētās, lai miljoniem cilvēku būtu iespēja tās noskatīties. Tieši tāpēc gandrīz vienmēr Red Bull Air race notiek virs pasaules lielāko pilsētu upēm.

Par Red Bull Air Race

Sestā Red Bull Air Race pasaules čempionāta sezona norisināsies astoņu nedēļas nogaļu garumā. Jau par tradīciju kļuvis, ka sākums ir Abū Dabī - šogad 26 un 27. martā, pēc tam sacensības aizceļoja uz Pērtu Austrālijā (17.-18 aprīlis). 8. un 9. maijā jūnijā Red Bull Air Race jau bijas nokļuvis līdz Riodežaneiro Brazīlijā, bet 5. un 6. jūnijā piloti sacentās Vindzorā Kanādā. Pēc Ņujorkas sacensībām sekos Vācija (7., 8. augusts), Budapešta (19. un 20. augusts) un Portugāle (4. un 5. septembris).

Vairāk informācijas čempionāta oficiālajā mājas lapā www.redbullairrace.com. Bezmaksas foto, radio, video un jaunākās ziņas no visiem posmiem Red Bull Air Race Newsroom preses sadaļā: www.redbullairracenewsroom.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV