Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Rezultāti pēc ceturtās dienas Pasaules čempionātā vindsērfingā Raceboard klasē

Jānis Jēkabsons, 19.06.2010. 12:46 | komentāri (1)

Piektdien, 18.jūnijā, Liepājā notiekošajā Pasaules čempionātā vindsērfingā, Raceboard klasē vējdēļiem vadību pēc sacensību ceturtās dienas stabili saglabā Polijas burātājs Maksimiliāns Vojceks, bet otro vietu slovāks Patriks Pollaks. Viņiem seko Spānijas burātājs Kurro Mančons.
Rezultāti pēc ceturtās dienas Pasaules čempionātā vindsērfingā Raceboard klasē

Sacensību priekšpēdējā diena bija izdevusies godam: saule un 7-9 m/s DR vējš. Dienas sākumā vējš pūta visstiprāk un Jānim Preisam no četriem braucieniem divas reizes izdevās finišēt kā ceturtajam, kas deva iespēju pakāpties atkal uz 10 pozīciju kopvērtējumā. Savukārt Rihards Akmentiņš atrodas uzreiz aiz Preisa 11.vietā, bet 15.vietā 42 sportistu konkurencē atrodas Kristaps Vītols.

Sieviešu konkurencē pārliecinoši pirmā ir Latvijas sportiste Vita Matīse.

Sacensības Liepājas pludmalē noslēgsies rīt (sestdien) – 19.jūnijā. Braucieni pludmalē notiks no 11:00 – 16:00, bet Pasaules čempiona „kronēšana" sāksies pulksten 19:00 Liepājā pie pieminekļa jūrniekiem un zvejniekiem.

Jau ziņots, ka Liepājā notiekošais Pasaules čempionāts piedāvā Latvijas līdzjutējiem līdz šim nebijušu iespēja sekot līdzi un klātienē vērot pasaules čempiona titula izcīņu pasaulē spēcīgāko Raceboard klases burātāju starpā.

Pasākumu organizē Liepājas vindsērfinga klubs „Rietumkrasts" un Liepājas pilsēta sadarbībā ar Starptautisko vindsērfinga asociāciju, Latvijas Zēģelētāju savienību un Latvijas Vindsērfinga asociāciju.

„Raceboard" klase no citām atšķiras ar to, ka, pateicoties dēlī iebūvētajam ķīlītim jeb švertam, ar to sacensības var notikt visdažādākajos laika apstākļos - gan spēcīgā, gan vājā vējā. Tāpat vieglāk ir braukt pret vēju.

Pasākumu atbalsta Liepājas pilsētas dome un Liepājas pilsētas sporta pārvalde, kompānijas „O'Neill", „Rexona", „Lauma Lingerie", „Ramirent", „Red Sun buffet", Latvijas 1.Rokkafejnīca", „Europa City Hotel", „Fontaine Royal", AGI centrs, Rietumu Radio un žurnāls „Sports", Red Bull.

Foto: Vita Matīse

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV