Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Pasaules čempionātā vindsērfingā Raceboard klasē uzvar Maksimiliāns Vojceks, Jānis Preiss - devītais

Jānis Jēkabsons, 21.06.2010. 09:10

Ar pārliecinošu Polijas burātāja Maksimiliāna Vojceka uzvaru, sestdien – 19.jūnijā, Liepājā noslēdzās Pasaules čempionāts vindsērfingā, Raceboard klasē vējdēļiem.
Pasaules čempionātā vindsērfingā Raceboard klasē uzvar Maksimiliāns Vojceks, Jānis Preiss - devītais

Maksimiliāns Vojceks pēc Pasaules čempionātā atzina: „Izcīnītās uzvaras prieks mani ceļ spārnos! Šobrīd esmu tiešām laimīgs. Man izdevās noturēt pagājušajā gadā [2009.] Vācijā izcīnīto pasaules čempiona titulu."

„Paldies arī Liepājai un čempionāta rīkotājiem par ļoti labi noorganizētajām sacensībām. Domāju, ka Liepāja sevi nopietni pieteikusi kā vietu, kur jāorganizē augstas klases vidsērfinga mači, man pašam ļoti patīk Liepājas balto smilšu pludmale" noradīja Vojceks.

Otro vietu čempionātā ieguva slovāks Patriks Pollaks, bet trešajā vietā ierindojās Spānijas burātājs Kurro Mančons.

Pēdējā sacensību dienā notika tikai viens brauciens, jo rīta pusē Liepājā lija un nebija vēja, tikai dienas otrajā pusē laika apstākļi uzlabojās, sāka pūst Rietumu vējš 5-7 m/s un burātājiem tika dota iespēja veikt vienu braucienu, kuru neizmantoja abi sacensību līderi - Vojceks un Pollaks. Abi sportisti pirmajās četrās sacensību dienās līdera pozīcijās bija nostiprinājušies tik pārliecinoši, ka pārējiem dalībniekiem viņus noķert vairs nebija iespējams.

No Latvijas vislabāko rezultātu uzrādīja Jānis Preiss, kurš izcīnīja 9.vietu. Rihards Akmentiņš ierindojās 11.vietā, 15.vietā 42 sportistu konkurencē atrodas Kristaps Vītols, 17.vietā Gunārs Rozenbergs.

Sieviešu konkurencē pārliecinoši pirmā ir Latvijas sportiste Vita Matīse, kura kopvērtējumā ieņēma 19.vietu.

No Latvijas startēja arī Mārtiņš Grobiņš (26.vieta), Ilona Grīnberga (27.vieta) sieviešu konkurencē 2.vieta, Alvis Ozoliņš (31.vieta), Rihards Osis (33.vieta), Gundars Osis (34.vieta), Rets Skrickis (35.vieta), Āris Burkins (36.vieta), Aldis Šūriņs (37.vieta) un Juris Dreimanis (41.vieta).

„Jūtos fantastiski, necerēju uz tik labu rezultātu, man tas ir pārsteigums, jo šī nav gluži mana disciplīna," pēc izcīnītas 9.vietas savu prieku neslēpa Jānis Preiss.

„Sacensību dienās guvu ļoti labu pieredzi. Varēju pārbaudīt savas spējas un pasekot līdzi raceboard klasē labākajiem. Personīgi man dieviņš palīdzēja ar labiem laika apstākļiem, jo man labāka rezultāta sasniegšanai vajadzīgs spēcīgāks vējš. Vējainākos braucienos izdevās vairākas reizes finišēt ceturtajam, bet vienā no braucieniem finišā iebraucu otrais," stāstīja Preiss.

Savukārt Vita Matīse pēc čempionāta teica: „Jūtos tiešām forši. Man prieks, ka liepājniekiem izdevās tik labi noorganizēt čempionātu un starptautiskā žūrijas komisija to ļoti augsti novērtēja. Man pašai viss izdevās, jo savā vējā burāt tomēr vieglāk. Mazliet žēl, ka sacensību pēdējā dienā kopvērtējumā no 18. noslīdēju uz 19.vietu, jo izvēlējos nepareizo buru. Tomēr esmu gandarīta!"

Jau ziņots, ka Liepājā notiekošais Pasaules čempionāts piedāvāja Latvijas līdzjutējiem līdz šim nebijušu iespēja sekot līdzi un klātienē vērot pasaules čempiona titula izcīņu pasaulē spēcīgāko Raceboard klases burātāju starpā.

Pasākumu organizēja Liepājas vindsērfinga klubs „Rietumkrasts" un Liepājas pilsēta sadarbībā ar Starptautisko vindsērfinga asociāciju, Latvijas Zēģelētāju savienību un Latvijas Vindsērfinga asociāciju.

„Raceboard" klase no citām atšķiras ar to, ka, pateicoties dēlī iebūvētajam ķīlītim jeb švertam, ar to sacensības var notikt visdažādākajos laika apstākļos - gan spēcīgā, gan vājā vējā. Tāpat vieglāk ir braukt pret vēju.

Pasākumu atbalstīja Liepājas pilsētas dome un Liepājas pilsētas sporta pārvalde, kompānijas „O'Neill", „Rexona", „Lauma Lingerie", „Ramirent", „Red Sun buffet", Latvijas 1.Rokkafejnīca", „Europa City Hotel", „Fontaine Royal", AGI centrs, Rietumu Radio un žurnāls „Sports", Red Bull.

Foto: Dainis Caune, žurnāls "Sports"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV