Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Latvijas jahta "Spaniel" dodas cīņā par uzvaru

Ilva Priedniece, 29.06.2010. 09:17

Šodien, 29. jūnijā, jahtas Spaniel komanda atvadījās no Latvijas krastiem un devās ceļā, lai piedalītos regatēs „The Tall Ships Races 2010" un „The North Sea Tall Ships Regatta".

Jahtas nākamā pietura būs Antverpene, kur tiks dots starts regatei „The Tall Ships Races 2010", kas norisināsies no 10.jūlija līdz 10.augustam.

Kā pastāstīja Latvijas Burāšanas mācību asociācijas valdes priekšsēdētājs Uģis Kalmanis, regates maršrutā paredzētas vairākas pieturas. Pēc starta Antverpenē (Beļģija), ceļš vedīs uz Olborgu (Dānija), tad Kristiansandu (Norvēģija) un finišs paredzēts Hartlepūlā (Lielbritānija). Regatē piedalīsies apmēram 90 burinieki un jahtas no 18 valstīm. Savukārt regate „The North Sea Tall Ships Regatta" notiks laikā no 10.augusta līdz 23.augustam pa maršrutu Hartlepūla (Lielbritānija) – Ijmuidena (Nīderlande). Regatē piedalīsies apmēram 40 burinieki un jahtas no 12 valstīm.

Pirms doties ceļā jahtas kapteinis Silards Kamergaruzis no apdrošināšanas sabiedrības „BTA" saņēma apdrošināšanas polisi ar kopējo apdrošinājm sumu 110 000 dolāru. BTA jau kopš 1999.gada dāvina jahtai un tās komandai apdrošināšanu uz visu regates laiku, rūpējoties, lai sportisti visu savu uzmanību un spēkus veltītu panākumu gūšanai regatē, neuztraucoties par iespējamajiem negadījumiem un to sekām.

Jānis Lucaus, AAS BTA valdes loceklis: „BTA savu darbību sāka specializējoties jūras transporta un gaisa kuģu apdrošināšanā, savukārt tagad esam izauguši līdz pilna spektra riska apdrošinātājiem. Esam pagodināti atbalstīt jahtas „Spaniel" komandas centienus nest Latvijas vārdu pasaulē, un centīsimies mūsu burātājus atbalstīt arī turpmāk. Novēlam „Spaniel" komandai astoto reizi izcīnīt pirmo vietu savā klasē."

Arī Rīgas domes izpilddirektora p.i. Māris Kalve novēlēja „Spaniel" komandai veiksmi tālajā ceļā: „Šovasar dodam startu „The Tall Ships Races 2013" regates uzņemšanai Rīgā pēc trijiem gadiem. Lai pasākums izdotos, tāpat kā uz jahtas un kuģa, svarīgs ir labs komandas darbs un cilvēciskais kontakts. Novēlu arī „Spaniel" labu komandu, jauniešiem gūt pieredzi un iespaidus un ņemt no vēja visu ko var paņemt."

Ņemot vērā, ka nākamā jahtas pietura būs Antverpenē, novēlēt ceļavēju mūsu burātājiem bija ieradies arī Beļģijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Leopolds Merks (Leopold Merckx). Viņš „Spaniel" komandai novēlēja drošu burāšanu un uzvaru sacensībās.

Jahta „Spaniel" piedalās regatēs „The Tall Ships Races" kopš 1998.gada un ir vienīgā jahta, kas šajā laika periodā izcīnījusi 14 godalgotas vietas savā klasē, tajā skaitā 7 pirmās vietas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV