Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Noslēdzies atklātais Latvijas Galda futbola čempionāts 2010

Georgs Rubenis, 30.06.2010. 13:13

No 26.janvāra līdz 29.jūnijam norisinājās pirmais Latvijas Galda futbola čempionāts pāru spēlēs.

Sešos posmos 36 komandas izspēlēja Latvijas čempiona titulu. Par pirmajiem Latvijas Čempioniem kļuva Ivo Blodziņš/Roberts Valdmanis, kuri sīvā cīņā par pirmo pārspēja pārējās līgas tabulas augšdaļas Top 11 komandas.

„Esmu gandarīts par uzvaru," pēc pēdējā posma un apbalvošanas ceremonijas teica Roberts Valdmanis. „Sezonas gaitā parādījām stabilu sniegumu, pie kam, iespējām izcīnīt uzvaras pāris posmos," stāsta R.Valdmanis. „Kaut gan pirms pēdējā posma atradāmies līgā pirmajā vietā nebija īstas pārliecības par to, vai izdosies uzvarēt sezonā. Galu galā – uzvarējām tikai ar 6 punktu pārsvaru!" atklāts ir R.Valdmanis.

Spraigā cīņā sezonas gaitā R.Valdmanis/I.Blodziņš pārspēja 2009.gada Rīgas Kausa ieguvējus Līvu Brutāni/Dāvi Puķi un 2009.gada Rīgas Kausa finālistus Filipu Rubeni/Krišjāni Siatkovski.

F.Rubenis: „Savā ziņā, protams, žēl, ka neizcīnījām uzvaru, tomēr, kā vienam no Latvijas Galda futbola federācijas dibinātājiem un entuziastiem, man ir liels prieks, ka spraiga cīņa bija visā sezonas gaitā. Kā arī priecē fakts, ka nav viena vai divas komandas, kuras iet visām par priekšu, bet ir tādas, kuras var cīnīties par uzvaru no 36 komandām ir 11." K.Siatkovskis piebilda: „Ir interesanti, ka ir spraigas cīņas, uzvarēt līdzvērtīgu vai spēcīgāku pretinieku allaž ir emocionāli spēcīgāk, kā uzvarēt varbūt nedaudz zemākā kvalitātē spēlējošas komandas."

Individuālajā Uzvelckreklu.lv reitingu tabulā pirmo vietu arī pēc pēdējā posma saglabāja Dāvis Puķe. Tomēr Latvijas Čempioni D.Puķem ir pietuvojušies bīstami tuvā attālumā.

Klubu ieskaitē pirmo vietu izcīnīja Brooklyn Team ar spēcīgākajiem pārstāvjiem brāļiem Ivaru/Aivaru Jermolovičiem un Edgaru Kišuro/Klāvu Knutu Sukuru. Otro vietu ieņēma klubs Rajons, kuru pārstāv F.Rubenis/K.Siatkovskis un Artūrs Krūmiņš/Kristaps Putniņš. Trešajā vietā kopvērtējumā ierindojās KRISTAL ar Arti Kehri/Jāni Grīviņu un Miķeli Grīviņu/Rene Fischer priekšgalā.

Plašāka informācija par Latvijas Galda futbola federāciju www.galdafutbolam.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV