Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Alūksnē notiks Latvijas atklātais čempionāts ūdens motosportā

Latvijas Ūdens motosporta federācija, 15.07.2010. 19:06

Šajās brīvdienās - 17. un 18. jūlijā Alūksnes ezerā, Alūksnē norisināsies Eiropas čempionāts S550 laivu klasē un Latvijas atklātais čempionāts ūdens motosportā.

Alūksnē uz atklāto Latvijas čempionātu ieradīsies gandrīz 100 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un Ukrainas. Būs iespēja redzēt pasaules un Eiropas čempionus vairākās laivu klasēs, sākot no jauniešu JT250 klases līdz pat Formulai 2. Sen neredzētas, aizraujošas un skaļas būs sacensības skuteriem Formula 500 klasē, kura pavisam nesen bija viena no populārākajām un ātrākajām laivu klasēm pasaulē.

Savukārt dalību Eiropas čempionāta posmā pieteikuši visi šīs klases līderi. Sacensībās startēs Latvijas piloti un viesi no Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Ungārijas, Vācijas, Krievijas, Baltkrievijas un Dānijas.

„Šis čempionāts ir ļoti nozīmīgs mūsu sportistiem, lai ne tikai apliecinātu savas spējas Eiropas līmenī, bet arī pienācīgi sagatavotos pasaules čempionātam," stāsta Latvijas Ūdens motosporta federācijas ģenerālsekretāre Ieva Tauniņa.

„Alūksnē redzēsim 2009.gada pasaules čempionu Lauri Gūtmani un mums ir pamatotas cerības uz ļoti aizraujošu sacensību, jo Laurim varētu būt ļoti sīva cīņa par zelta medaļu ar vairākkārtēju pasaules un Eiropas čempionu poli Lehoslavu Ribarčiku „Profesoru" un citiem pieredzējušiem sportistiem," uzskata I.Tauniņa.

Sestdien, 17. jūlijā Alūksnē sacensības sāksies plkst. 12.00, bet svētdien, 18.jūlijā – 12.00.

Jau tradicionāli Alūksnes pašvaldība ir noorganizējusi atpūtas programmu sportistiem, pilsētas viesiem un alūksniešiem. Sestdienas vakarā Pilssalas estrādē plkst. 19.00 visus priecēs Vecmeistaru koncerts „Skani ar mani", kurā dziedās Žoržs Siksna, Adrians Kukuvass, Uģis Roze un Jānis Skanis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV