Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Brāļi Dermaki un Smiltāns dodas uz Pasaules čempionātu

Kaspars Kuļikovs, 21.07.2010. 16:41

Ugāles posms 17.jūlijā bija pēdējās iesildošās sacensības mūsu velotriālistiem Ansim un Arvim no Usmas, kā arī Valteram Smiltānam no Kuldīgas pirms gaidāmiem diviem Pasaules čempionāta posmiem Spānijā un Itālijā. Pretēji Latvijas čempionātam, kur visi startē Elitē, pasaulē katrs startēs savā vecuma grupā un ir apņēmības pilni cīnīties par iekļūšanu labāko TOP 10 un TOP 3 pasaules braucēju vidū. 24.-25.jūlijā būs 1.posms Spānijā (Catalonia), 31.07 – 01.augustam būs 2.posms Itālijā (Darfo Boario Therme).
Brāļi Dermaki un Smiltāns dodas uz Pasaules čempionātu

Progress jūtams, mērķis Latvijā kļūt par čempionu

Šī gada Liepājas posmā pavasarī Ansis Dermaks sevi pieteica kā reālu čempiona pretendentu Elites klasē izcīnot savu otro uzvaru vēsturē jeb pirmo reālo uzvaru klātesot un piedaloties kopā ar visiem Latvijas spēcīgākajiem velotriālistiem. Tomēr neskatoties uz pēdējo divu posmu – Saldus un Ugāles, salīdzinoši nesekmīgiem startiem, paliekot abas reizes otrajam, Ansis pēc Ugāles sacensībām atdzina, ka šī gada mērķis ir tikai viens – iegūt Latvijas čempiona titulu. „Ne pa velti treniņos tikts pavadīts daudz jo daudz stundu, treniņi notiek katru dienu. Vienreiz nedēļā treniņš notiek kopā ar treneri Uldi Skudru. Tāpat arī tiek piedomāts pie trases un elementu daudzveidības, lai nesanāk tā, ka vienu dienu viss līdz kaklam. Ziemā bija psiholoģiski grūtāk trenēties, vienas un tās pašas trases, daudzie elementi uz vietas. Vasarā ir iespēja izbraukt ārā, tas ir savādāk. Tādēļ trenējamies dažādās vietās, ne tikai pie sevis Usmā, kur starp citu arī ir laba trase triālistiem" atzīst Ansis.

Arī otrs brālis Arvis cenšas trenēties katru dienu. Šogad pirmais gads Elites klasē nav viegls, bet neatlaidība un gribasspēks, tāpat kā potenciāls Arvī ir milzīgs. Jautājot kas ir šī gada lielākais Arvja konkurents, atbildes bija viennozīmīga, ka Valters Smiltāns no Kuldīgas ar kuru abi kopā trenējas, kopā brauc uz treniņiem un patreiz arī uz Pasaules čempionātu. Abi brāļi atzīst, ka šogad kā vienam, tā otram progress izaugsmes ziņā ir jūtams, rezultāti paliek aizvien labāki, tāpat kā braukšanas prasmes.

Spānijā un Itālijā cer uz medaļām un kausiem

Arvis Dermaks startēs klasē BENJAMIN un būs vecākais savā vecumu grupā, kas nenoliedzami ir Arvja trumpis pār pārējiem 22 dalībniekiem, kuru skaitā pieteikušies arī 5 spēcīgi braucēji no Japānas. Valters Smiltāns šogad pirmo reizi startēs – MINIME klasē, kura salīdzinot ar Arvja trasi būs jau sarežģītāka, tur kopā 26 dalībnieki jau pieteikušies. Savukārt Ansis Dermaks cīnīsies JUNIOR klasē arī ar 26 dalībniekiem pa sarkanām bultām, kas ir grūtāka par Latvijas Elites klasi kā atzīst pats Ansis. Puiši ir optimistiski un cer uz medaļām – tā piemēram, Arvis sev par mērķi noteicis cīnīties par pirmo trijnieku, ir reālas iespējas pat pacīnīties par uzvaru. Ansis ar Valteru ir mazliet piesardzīgāki, jo klases ir nopietnākas, bet desmitniekā jau nu noteikti vajadzētu tikt.

Karters.lv forumā patreiz notiek prognožu spēle, kur ikvienam reģistrētam lietotājam iespējams līdzīgi kā totalizatorā prognozēt mūsu džeku rezultātus. Plašāks info www.trial.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV