Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Gulbenes posmā noskaidrosies TOP 10 atlēti, kuri startēs superfinālā

Jānis Krūmiņš, 22.07.2010. 13:34

Jau šo sestdien, 24.jūlijā, Gulbenē norisināsies Latvijas Spēka Atlētu Federācijas (LSAF) un biedrības Par stipru Latviju organizētā Spēka vīru čempionāta regulārās sezonas noslēdzošais - 6.posms.
Gulbenes posmā noskaidrosies TOP 10 atlēti, kuri startēs superfinālā

Pēc spraigajiem startiem Preiļos un Kuldīgā, kur norisinājās sezonas 5.posms un spēkavīru čempionāts pāru ieskaitē, spēkavīri pēdējo reizi pirms superfināla tiksies Gulbenē. Šajās sacensībās tiks noskaidroti tie 10 atlēti, kuri startēs abos čempionāta Superfināla posmos – Ventspilī un Ikšķelē.

Čempionāta piektajā posmā, kas notika Preiļos, startējot savā dzimtajā pilsētā, uzvaru izcīnīja Artis Plivda (47 punkti), pārliecinoši apsteidzot savus tuvākos konkurentus Mareku Leiti (38 punkti) un Ivaru Kazeļņiku (33,5 punkti), kuri attiecīgi ierindojās otrajā un trešajā vietā.

Savukārt, kopvērtējumā pēc uzvaras Preiļu posmā A.Plivda (39 punkti) joprojām ieņem otro vietu, atpaliekot no Mareka Leiša (43 punkti) par četriem punktiem.

Spēkavīru čempionāta sestais posms norisināsies Gulbenes stadionā. Sacensību sākums pulksten 12.00

Neskatoties uz karsto laiku, sacensībās dzimtajā pilsētā Preiļos nekas nespēja traucēt Artim Plivdam uzrādīt satriecošus rezultātus un uzstādīt jaunu Latvijas rekordu Spēka kāpnēs, uznesot visu trīs smagumus (200, 225, 250 kg) pa 18 pakāpieniem vien 37,81 sekundēs, pārspējot paša uzstādīto rekordu teju par divām sekundēm. Turklāt Plivda bija vienīgais, kuram izdevās pacelt visus piecus 100,120,140,160 un 180 kilogramus smagos akmeņus G4S akmeņu celšanas vingrinājumā.

„Neskatoties uz rekordkarsto laiku, A.Plivdam izdevās ne vien uzstādīt jaunu Latvijas rekordu, bet arī vienīgajam pilnībā izpildīt G4S akmeņu celšanas vingrinājumu!

Nav šaubu - Gulbenē mēs redzēsim īpaši spraigu cīņu ne vien līderu vidū, bet arī visu citu atlētu starpā, jo ikviens no viņiem centīsies uzrādīt maksimāli labu rezultātu, lai iekļūtu starp TOP 10 superfināla dalībniekiem," informē Ilze Jermacāne, AS G4S Latvia Mārketinga un sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja.

Izšķirošā atlētu cīņa notiks Gulbenē, jo tieši pēc Gulbenes posma varēs noteikt TOP 10 atlētus, kuri kopvērtējumā būs ieguvuši visvairāk punktu un tiesības piedalīties Superfinālā.

Artūrs Plostnieks, Sporta attīstības centrs pārstāvis: „Preiļu posms parādīja, ka svelme ir liels izaicinājums arī visspēcīgākajiem Latvijas vīriem! Tiesa, Arta Plivda sniegums pierāda, ka mājinieku atbalsts spēj palīdzēt ne vien izpildīt visus posma vingrinājumus, bet arī uzstādīt jaunu rekordu! Ja Superfinālā arī Ventspils līdzjutēji būs tikpat aktīvi kā Preiļos, tad mēs noteikti varam sagaidīt nevienu vien jaunu rekordu no ventspilnieka Mareka Leiša! "

Vadošā privātā drošības risinājumu kompānija Latvijā AS G4S Latvia jau trešo sezonu atbalsta Latvijas Spēka Atlētu Federācijas (LSAF) sadarbībā ar biedrību Par stipru Latviju organizēto ikgadējo Spēka vīru čempionātu un vairākus sportistu un skatītāju iecienītākos pārbaudījumus – G4S Fermera skrējienu, Mucas nešanu un Stafeti.

Sacensību superfināls divās daļās notiks Ventspilī (7.augustā) un Ikšķilē (8.augustā).

Visus notikušos Latvijas Spēkavīru čempionāta posmus ir iespējams vērot pirmdienās, kanālā LNT, kur tos pārraida atbilstošā secībā, uzreiz pēc vakara ziņu raidījuma. Plašāku informāciju par čempionātu skatīt www.parstiprulatviju.lv un www.sacensibas.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV