Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Vaiņodē uzstādīts jauns Latvijas rekords dragreisā

Eline HGK, 27.07.2010. 12:48

24. jūlijā Liepājas rajona Vaiņodes lidlaukā norisinājās DC Racing Weekend - Drifts un Dragreiss.
Vaiņodē uzstādīts jauns Latvijas rekords dragreisā

Galerijas:

Sportisti un tuvākie līdzjutēji ieradās jau 23. jūlijā, kas bija oficiālā treniņu diena. Tehniskais parks ik pārdesmit minūtes papildinājās ar jaunu dalībnieku auto. Piektdienā bija paredzētas pirmās kvalifikācijas, bet laikapstākļu dēļ, kuri piektdien nemaz nelutināja ne sportistus, ne organizatorus, jo lietus negrasījās rimties, kvalifikācijas tika pārceltas uz sestdienas rītu.

Sestdien, sacensību dienā, jau no plkst. 8:00 visi sportisti bija gatavībā un ar nepacietību gaidīja iespēju braukt. Diena sākās ar treniņbraucieniem, kuriem sekoja kvalifikācijas Street klasei un Pro klasei. Latvijas Drifta kausā piedalījās 41 dalībnieks, nokuriem pieci bija Igaunijas sportisti, kuri jau otro gadu bija ieradušies uz sacensībām Vaiņodē. Pēc kvalifikācijas tika noteikts, ka 16 dalībnieki tiek tālāk A finālā un 4 dalībnieki tiek tālāk B finālā. Street fināli bija ļoti interesanti un skatāmi - dūmi, azarts, tas viss bija. Dienas otrajā pusē tika sagaidīts PRO klases fināls. PRO klasē kopā pietiekušies bija 11 dalībnieki, tostarp arī pagājušā gada LDČ dalībnieki Raivo Mužiks un Jānis Lamberts, kuri uz šo posmu beidzot bija pabeiguši savus auto. Tandēmi varēja sākties - spriedze, ātrums, emocijas, pārsteigumi u.t.t. Garas sānslīdes un minimāla distance, bija jūtams, ka katrs gatavs cīnīties līdz pēdējam. Sekoja cīņa par pirmo, otro vietu, Kristaps Blušs pret Jāni Eglīti, tandēmi, distances, ātrums un dūmi, cīņa patiešām bija spraiga.

Drifta rezultāti:
Latvijas Drifta čempionāta 2.posma uzvarētāji – 1. vieta Jānis Eglīte, 2 .vieta Kristaps Blušs, 3. vieta Ervins Ērglis un 4. vieta Ivo Cīrulis.
Latvijas Drifta Kausa A fināls- 1. vieta Raimonds Tihonovs, 2. vieta Edijs Ļaksa, 3. vieta Jevgēnijs Kuprijanovs, 4. vieta Edmunds Ērglis
Latvijas Drifta Kausa B fināls- 1. vieta Jānis Strods, 2. vieta Ingemārs Jēkabsons, 3. vieta Vladislavs Bergmanis un 4. vieta Genādijs Ņikonovs.

Vaiņodes posms atkal lika mazliet pamainīties kopvērtējuma tabulai, kā rezultātā pēdējos posmos sagaidāma ļoti spraiga cīņa, punktu pārsvars starp dalībniekiem nav liels, tātad sagaidāmi pārsteigumi, spraigas cīņas un azarts turpmākajos posmos gan street, gan pro ieskaitēs.

Pēc drifta apbalvošanas sākās dragreisa cīņas, sportisti bija beidzot sagaidījuši savu iespēju startēt, sacensības norisinājās 6 ieskaišu klasēs. Lielākais pārsteigums un ieguvums - Jauns Latvijas rekords 402m dragreisā, sportists Ilmārs Zausajevs sasniedza ātrumu 259 km/h un distanci veica 9,4 sekundēs. Latvijas dragreisa čempionāta 2. posma uzvarētāji.
A klase- 1.vieta Agris Sārnis, 2.vieta Rolands Ozoliņš, 3.vieta Māris Jogins.
B klase- 1.vieta Artjoms Kočlamazašvili, 2.vieta Agris Biezais, 3.vieta Elvis Turāns.
C klase- 1.vieta Vitālijs Koloss, 2.vieta Elvis Turāns, 3.vieta Roberts Pundurs.
D klase- 1.vieta Ilmārs Zausajevs, 2.vieta Māris Ozoliņš, 3.vieta Normunds Lācis.
G klase- 1.vieta Krista Eriņa, 2.vieta Ričards Pavlovskis, 3.vieta Raivis Biezais.
H klase- 1.vieta Rūdolfs Stūris, 2.vieta Māris Jogins.

Sacensību nākamie posmi gaidāmi 14. augustā EEDC, LDC (Pro) un All Star Race Biķernieku sporta kompleksā un 21. augustā Latvijas Drifta Kausa ( Street) 4. posms Biķerniekos, vēl nebijušā trasē.

Atbalstītāji: DC, Cramo, Storent, Rockstar Energy drink, Monster Energy Drink, Latvijas Balzāms, Motul, Apdrošināšana Baltikums, Degviela, Discomania, Genarts, Selkoms, Skorpions apsardze, Cramo, LAK-Y racing team, tipogrāfija Imanta, Bazooka, Mārtiņa beķereja, Kumho Tyres, Latakko, Hankook, Inhouse media , www.BalticTravelnews.com, Baltic Beach Party.

Foto: Deniss Podnebess

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV