Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Nedēļas nogalē Kandavā gaidāmas spraigas cīņas

Viesturs Saukāns, 27.07.2010. 17:28

Svētdien, 25.jūlijā, Swedbank kartodromā Kandavā notika Latvijas kartinga čempionāta 4.posms. Sacensībās piedalījās 34 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas. Aizraujošas cīņas notika praktiski visos braucienos, taču par īstu kartinga saldo ēdienu parūpējās Rotax Max DD2 braucēji Simas Jodviršis no Lietuvas, Georgs Vans no Igaunijas un mūsu Konstantīns Calko (BO Oil Racing) un Raivo Luhse (Luxe Racing), aizvadot lielisku augsta līmeņa sacensību un nodemonstrējot īstu „wheel-to-wheel racing". Nav jau arī brīnums, jo visi četri sportisti ir starp labākajiem Eiropā un šīs kvalitātes apliecināja arī Kandavā.
Nedēļas nogalē Kandavā gaidāmas spraigas cīņas

Klasē Micro startēja pieci jauni braucēji un šoreiz visu sacīkstes dienu ļoti pārliecinoši ātrākais bija BO Oil Racing komandas pārstāvis Mihails Budovskis, aiz sevis atstājot pērnā gada Baltijas čempionu Valteru Zviedri no Steinerts RT. Trešais savā pirmajā kartinga sacīkstē Roberts Vītols (MS Kartinga skola). Kopvērtējumā Budovskis platiem soļiem dodas pretī savam čempiona titulam, Zviedrim izredzes aizstāvēt titulu jau kļūst visai teorētiskas.

Rotax Mini Max klases brauciens bija ļoti spraigs, jo savā starpā cīnījās šīs sezonas trīs ātrākie braucēji – kopvērtējuma līderis Vadims Dzjubenko no Kika Motorsport, Ernests Veismanis no Steinerts RT un igaunis Franks Merilahts. Jāsaka, ka igaunis nedaudz pārāks bija visas dienas garumā un izcīnīja savu pirmo uzvaru. Priekšfinālā otrais finišēja Vadims Dzjubenko, kurš tikai pirms divām nedēļām Baltijas kausa sacensībās apmeta kūleni, bet trešais Ernests Veismanis. Finālā Ernests finišēja otrais, bet Vadims trešais. Pēc aizvadītiem četriem posmiem Dzjubenko vairs tikai par vienu punktu apsteidz Veismani, bet viņiem strauji pietuvojies Merilahts.

Rotax Max Junior klase kā jau šogad ierasts Latvijas čempionāta posmos aizvada kopīgu braucienu ar Rotax Max klases braucējiem. Arī šajā klasē noritēja spraigas cīņas par uzvaru un punktiem starp igauni Fredu Jonasu Aliksāru, mūsu Mārtiņu Steinertu no Steinerts RT un Reini Nitišu no Kika Motorsport. Priekšfinālā uzvarēja Steinerts, taču finālā cīņas spraigumā nācās piekāpties ne tikai igaunim, bet arī Nitišam. Uzvara tātad Aliksāram, otrais Nitišs. Kopvērtējumā Steinerts saglabā vadību ar četru punktu pārsvaru pār Aliksāru, bet Nitišs ir trešais.

Rotax Max klasē lielisku sacīksti aizvadīja Renārs Ēķis no JTSVC komandas, kurš uzvarēja gan priekšfinālu, gan finālu. Otrais finālā, sasniedzot savu labāko rezultātu, Mārtiņš Krūze no Autosport Lukss, bet trešais Haralds Garkaklis no Kika Motorsport. Kopvērtējumā Ēkis visai stabili atrodas pirmajā pozīcijā, par 19 punktiem apsteidzot Garkakli, trešais Ingus Žvibulis.

Rotax Max DD2 klases braucēji tradicionāli trasē devās kopā ar Rotax Max Masters DD2 un KZ2 klases kartingistiem. Šīs klases braucēji sarīkoja īstu kartinga izrādi gardēžiem, sevišķi aizraujošs bija priekšfināla brauciens, kur sīvi spēkojās un ik pa brīdim viens otru apdzina jau pieminētie Jodviršis, Calko, Vans un Luhse, kas visi ir augsta Eiropas līmeņa braucēji. Priekšfinālā Calko izdevās izmantot to, ka lietuvietis nesekmīgi mēģina apdzīt igauni un uzreiz apdzīt abus braucējus un pirmo reizi šosezon pārspēt Jodvirši, kurš finišeja otrais. Trešais bija Luhse, bet igaunis Vans tehniska defekta dēļ izstājās priekšfināla pēdējā apļa pēdēja līkumā. Šī kļūme liedza igaunim turpināt sacīksti finālā, kur savu meistarklasi tomēr nodemonstrēja lietuvietis Simas Jodviršis, otrais Calko, trešais Luhse. Kopvērtējumā praktiski neaizsniedzams ir Jodviršis, otrais Vans un trešais tagad ir Calko.

Rotax Max Masters DD2 klasē trīs braucēju konkurencē uzvarēja lietuvietis Sauļus Pocevičus, otrais mūs Rūdolfs Bērziņš no Arago Motorsport, bet trešais igaunis Juhans Maltna. KZ2 klasē startēja divi braucēji, bet finišu vienīgais sasniedza MS Kartinga skolas kartingists Juris Zālītis.

Komandu ieskaitē šogad pirmo reizi tiek pārspēta Steinerts RT komanda un to izdarīja BO Oil Racing ar Konstantīnu Calko, Mihailu Budovski un Armandu Jakušenoku sastāvā. Otrie Steinerts RT (Valters Zviedris, Ernests Veismanis, Mārtiņš Steinerts), trešie Kika Motorsport (Vadims Dzjubenko, Haralds Garkaklis, Reinis Nitišs).

Nākamais pirmspēdējais Latvijas čempionāta posms notiks 21.augustā Sporta kompleksā 333 pie Rīgas apvedceļa, bet sezona noslēgsies 18.septembrī Swedbank kartodromā Kandavā.

Informācija par sacensībām www.kartings.org.

Foto: Solvita Viļuma

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV