Ceturtdiena, 19.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Verners, Muntis;

Lietuvas basketbola izlase tiks prēmēta ar vienu miljonu litu

LETA, 18.09.2007. 07:45

Lietuvas valdība gatavojas piešķirt prēmiju miljona litu (204 000 latu) apmērā savas valsts basketbola izlasei, kas Eiropas vīriešu basketbola čempionātā izcīnījusi bronzas godalgas, Lietuvas radio pirmdien apliecināja premjerministrs Ģedimins Ķirķils. Šāds lēmums otrdien tiks izskatīts ministru apspriedē.
Lietuvas basketbola izlase tiks prēmēta ar vienu miljonu litu
Lietuvas valstsvienība spēlē par trešo vietu svētdien ar rezultātu 78:69 pieveica Grieķiju. Kā atgādinājis premjers, parasti par bronzas medaļu Eiropas čempionātā sportisti saņem 180 000 litu (36 720 latu) prēmiju, taču šoreiz jāņem vērā, ka basketbola izlase līdz ar to nodrošinājusi sev arī ceļazīmi uz nākamā gada Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Paredzams, ka basketbolisti atgriezīsies Lietuvā ap pusnakti, un līdzjutēji aicināti uz svinīgu izlases sagaidīšanu un koncertu Viļņā pie Baltā tilta. Lai neveidotos sastrēgumi, ceļi uz lidostu šajā laikā tiks slēgti. Arī vairākās galvaspilsētas ielās satiksmi paredzēts apturēt, toties sabiedriskais transports Viļņā kursēs ilgāk nekā parasti, lai līdzjutēji varētu ērti atgriezties mājās.

Galvaspilsētā naktī uz otrdienu dežurēs vairāk nekā 200 policijas un sabiedriskā drošības dienesta darbinieki.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV