Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

BIGBANK Zelta līgas vasaras sezonas finālā uzvar Olijars un Kovals

Agnija Greiziņa, 04.08.2010. 11:10

Vakar, 3. augustā, Igaunijā Rakveres stadionā notika BIGBANK Zelta līgas vasaras sezonas fināls. No Latvijas sacensībās piedalījās 19 sportisti, no tiem septiņi vieglatlēti, kas pārstāvēja Latviju Barselonā, Eiropas čempionātā vieglatlētikā. Pirmās vietas izcīnīja gan Ainārs Kovals šķēpmešanā, gan arī Eiropas čempionāta neveiksminieks Staņislavs Olijars. Savukārt sievietēm šoreiz neveicās – Madarai Palmeikai un Laumai Grīvai sacensības beidzās bez rezultāta.
BIGBANK Zelta līgas vasaras sezonas finālā uzvar Olijars un Kovals

Pirmo uzvaru Latvijai sagādā Staņislavs Olijars. Atšķirībā no Barselonas šoreiz starts veiksmīgs un Staņislavs ar rezultātu 13.71 sek. izcīna pirmo vietu 110 m barjerskrējienā. Otru pirmo vietu Latvijai ar rezultātu 80,76 m izcīna šķēpmetējs Ainārs Kovals.

Augstlēkšanā igauniete Anna Iļjuščenko uzstāda jaunu Igaunijas rekordu – 1,95 m. Natālija Čakova ar rezultātu 1,86 m izcīna otro vietu. Sievietēm 100 m sprintā otro vietu izcīnīja Sandra Krūma (12.08 sek.).

Barselonas čempionāta dalībniekam tāllēcējam Jānim Leitim izdodas aizlekt 7,72 m un iegūt otro vietu. Kā atzina tāllēcējs, viņa mērķis bija aizlekt 8 m, tāpēc viņš nav apmierināts ar sacensībās sasniegto. Mēģinājums, kad izdevās aizlekt līdz iecerētajiem 8 metriem ieskaitīts netika, jo tika pārkāpta starta līnija. „Es patiešām vēlos aizlekt 8 m, lai pieradītu pats sev, ka daru īsto lietu, un man ir potenciāls būt starp labākajiem," teica sportists.

Kārtslēkšanā Pauls Pujāts ar rezultātu 5,17 m izcīna trešo vietu, Kristai Obižajevai ar rezultātu 3,52 m ceturtā vieta starp sievietēm.

Šķēpmetējai Madarai Palmeikai un tāllēcējām Laumai Grīvai un Mārai Grīvai starts šoreiz neveiksmīgs.

100 m sprintā bēdīgi slavenajam sprinterim Džastinam Getlinam (Justin Gatlin) izcilu sniegumu paradīt neizdodas. Viņa rezultāts 10.24 sek., kas gandrīz par 40 sekundes simtdaļām atpaliek no viņa labākā snieguma 9.85 sek., izcīnīta pirmā vieta un uzstādīts Rakveres stadiona rekords. Latvijas sportistam Ronaldam Arājam rezultāts 10.74 sek. un piektā vieta.

Ceturtā un piektā vieta arī Latvijas augstlēcējiem Jānim Vanagam (2,08 m), Jānim Vaivodam (2 m), un 100 m barjerskrējienā sievietēm – Inesei Naglei (15.14 sek) un Ievai Juškevičai (15.77 sek.). Piektās vietas – Santai Matulei (12,75 m) trīssoļlēkšanā, Jeļenai Feņukai (1,65 m) augstlēkšanā un Oskaram Vaisjūnam (16,42 m) lodes grūšanā.

BIGBANK Zelta līga (BIGBANK KULDLIIGA) ir Baltijas lielākas vieglatlētikas sacensības, kas notiek Igaunijā. Vasarā sacensības notiek piecās kārtās, bet ziemā – trijās kārtās telpās. Šī ir jau piektā Zelta līgas sezona. Vairāk par BIGBANK Zelta līgu lasiet www.kuldliiga.ee.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV