Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Haralds Šlēgelmilhs gatavojas sacīkstēm Nirburgringā

Juris Dargēvičs, 05.08.2010. 17:45

Latviešu autosportists Haralds Šlēgelmilhs jau ieradies Vācijā, kur šajā nedēļas nogalē slavenajā Nirburgringas trasē tiks aizvadīts "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" čempionāta piektais posms. Šlēgelmilhs šo trasi lieliski pārzina, jo vairākkārt braucis te dažādās formulu sacīkstēs.
Haralds Šlēgelmilhs gatavojas sacīkstēm Nirburgringā

Kā ierasts, piektdien notiks divas 30 minūtes garas treniņbraucienu sesijas, sestdien risināsies kvalifikācija, savukārt sacensību starts tiks dots svētdien rīta pusē. To garums būs 35 minūtes un sinoptiķi prognozē, ka lietus sacīkšu dienā trases apkārtnē nav gaidāms.

Haralds Šlēgelmilhs leģendāro Nirburgringu sauc par vienu no savām mīļākajām trasēm, jo tajā ir gūta ne tikai liela pieredze, bet arī labi rezultāti. Kopš 2005. gada Šlēgelmilhs šeit aizvadījis jau astoņas sacīkstes, 2007. gadā "F3 Euroseries" čempionāta ietvaros arī izcīnot vienu no savas karjeras lielākajām uzvarām, kad otrajā braucienā izdevās pārspēt vairākus šobrīd jau Formulā 1 startējošus pilotus.

Šlēgelmilham šī ir pirmā profesionālā sezona salonautomobiļu sacīkstēs un pagaidām augstākais rezultāts ir gada pirmajā posmā Hokenheimā izcīnītā devītā vieta. Tiesa, iepriekšējā čempionāta posmā Norisringā mūsu sportists finišēja pat septītais, taču tiesneši viņa rezultātam par sadursmes izraisīšanu pielika klāt 30 sekundes, kas nozīmēja atkrišanu uz 14. pozīciju. Aptuveni mēnesi notika tiesāšanās par izcīnīto punktu atgūšanu, jo pieminētajā epizodē Šlēgelmilhs tika izgrūsts trases "netīrajā" pusē, kā dēļ arī sportists nespēja laicīgi nobremzēt un ietriecās vācu pilota Filipa Vlazika automašīnā. Sodu saņēma abi piloti, taču ne Šlēgelmilha pārstāvētā "Konrad Motorsport" komanda, ne arī viņš pats nebija vienisprātis ar tiesnešiem.

Punkti šobrīd ir atgūti vismaz komandu ieskaitē, taču individuālajā vērtējumā latvietis ar izcīnītiem 9 punktiem joprojām ieņem 17. pozīciju. Komandu ieskaitē "Konrad Motorsport" ierindojas ceturtajā vietā, 21 punktu aiz sezonas līderiem. "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" čempionāta vadībā pēc aizvadītiem četriem posmiem atrodas Šlēgelmilha komandas biedrs Niks Tendijs no Lielbritānijas, kurš ar "Porsche" automašīnām brauc jau trešo sezonu.

Punktus sacīkstēs piešķir pirmajiem 15 finišējušajiem pilotiem, bet ik sacīksti uz starta stājas aptuveni 20 dalībnieki. 2010. gada sezona sastāv no deviņiem posmiem un noslēgsies 17. oktobrī.

Foto: Dace Daukste

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV