Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Jahta „Spaniel" regatē „The Tall Ships Races 2010" finišē trešā

Ilva Priedniece, 11.08.2010. 11:54

Ar godpilnās trešās vietas iegūšanu C jahtu klasē Latvijas jahtai „Sapaniel" vakar noslēdzās Starptautiskās Burāšanas mācību asociācijas „Sail Training International" (STI) rīkotā regate „The Tall Ships Races 2010" pa maršrutu Antverpene (Beļģija) – Olborga (Dānija) – Kristiansanda (Norvēģija) – Hartrlepūla (Lielbritānija).

Līdz ar to „Spaniel" komanda kopumā ieguvusi jau piecpadsmit godalgotās vietas kopš pirmās piedalīšanās regatē 1998.gadā. Neviena no regates jahtām šo gadu laikā tik daudz godalgotu vietu nav izcīnījusi.

Regates pirmais sacensību posms Antverpene – Olborga laika apstākļu dēļ jahtām nebija labvēlīgs. Vēja virziens ļāva uzņemt gaitu lielajiem A klases buriniekiem un traukties tiem rekorda ātrumā uz finiša līniju, neatstājot nekādas iespējas C un D klasēm. „Spaniel" savā klasē 15 startējušo jahtu konkurencē izcīnīja 7.vietu. Savukārt regates otrs sacensību posms Kristiansanda - Hartrlepūla, tajā skaitā „Spaniel", bija veiksmīgāks. Rezultātā izcīnīta 3.vieta C klasē.

Normunds Strods, posma Antverpene – Olborga kapteinis: „Pēc reālā laika C klasē finišējām trešie. Sešas stundas pirms finiša nolūza vējš un pēdējās 15 jūdzes nācās dreifēt ar straumi. Stundu pēc mūsu finiša uzpūta labs vējš un tās jahtas, kas atradās 50 – 80 jūdzes aiz mums, spēja tuvoties mums un pēc laika koeficienta pārrēķina ierindoties augstākās vietās."

Silards Kamergrauzis, posma Kristiansanda - Hartrlepūla kapteinis: „Līdz pirmajam pagrieziena punktam W 1 bijām otrie, tālākā ceļā bezvējš, kas mūs visu laiku turēja 3.vietā klasē. Uz finišu uzpūta mums labvēlīgs vējš, lidojām ar 9 – 9,5 mezgliem. Pēc reālā laika finišējām kā otrie visā flotē, lai arī ar saplēstu grotburu".

Jānis Lucaus, AAS „BTA" valdes loceklis: „Mums ir patiess prieks par to, ka jahta Spaniel ir izcīnījusi tik augstu vietu regatē. Vienmēr esam zinājuši, ka mūsu burātāji ir ar lielu potenciālu, tāpēc cenšamies viņus atbalstīt, cik tas ir iespējams, un jau kopš 1999.gada BTA dāvina jahtai un tās komandai apdrošināšanu uz visu regates laiku. Šis gads nav izņēmums, jahtas komanda saņēma apdrošināšanas polisi ar kopējo apdrošinājuma summu 110 000 USD."

Lai gan dažādos regates posmos jahtas komandai veicās atšķirīgi, kopumā komanda izcīnījusi augsto 3. vietu. Pēc regates "The Tall Ships Races 2010" finiša 2010.gada 10.augustā tika dots starts vēl vienai mācību burinieku un jahtu regatei "North Sea Tall Ships Regatta" pa maršrutu Hartlepūla - Ijmuidena (Nīderlande). Jahta "Spaniel" piedalās arī šajā regatē. Pēc tās "Spaniel" piedalīsies burāšanas festivālā "Sail Amsterdam". "Spaniel" atgriezīsies Rīgā ap 1.-2.septembri.

2013.gadā no 25.jūlija līdz 28.jūlijam regates „The Tall Ships Races 2013" floti uzņems Rīga. Regates maršruts būs: Orhusa (Dānija) – Helsinki (Somija) – Rīga – Ščecina (Polija).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV