Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

O!Kartes nakts skrējienā startē vairāk kā 3000 dalībnieku

Inese Ķīkule, 23.08.2010. 09:30

21.augusta naktī Rīgas svētku laikā notikušajā O!Kartes nakts skrējienā piedalījušies vairāk kā 3000 skrējēju. Skrējiens nu kļuvis par atraktīvu galvaspilsētas svētku tradīciju, kopā pulcējot ne tikai aktīva un radoša dzīvesveida piekritējus, bet arī tūkstošiem ziņkārīgu līdzjutēju, kas skrējiena dalībniekiem līdzi juta visā trases garumā, sākot no 11.novembra krastmalas un Vanšu tilta un beidzot ar Basteja bulvāri un Valdemāra ielu.
O!Kartes nakts skrējienā startē vairāk kā 3000 dalībnieku

Nakts skrējieni par tradīciju kļuvuši virknē Eiropas galvaspilsētu, piemēram, Londonā, Stokholmā, Vīnē. Lielo popularitāti gan Rīgā, gan citur Eiropā nakts skrējieni iekarojuši pateicoties veiksmīgam sporta, izklaides un nakts romantikas apvienojumam. No ierastām skriešanas sacensībām O!Kartes nakts skrējiens atšķiras ar startu naktī, plkst. 22.00, 11 gaismas un mūzikas kvartāliem, jautrību visas 5 km trases garumā, dalībnieku īpašo attieksmi pret saviem skriešanas „tērpiem", naksnīgās Rīgas šarmu, ievērojamu skaitu līdzjutēju un Rīgas svētku uguņošanas šovu pēc skrējiena.

Pirms starta gatavojoties skrējienam, dalībnieki varēja vērot pārsteidzošu parkuristu TEAM uzstāšanos, Radio 101 ētera personību performances un iesildīties skrējienam Olimpiskās divminūtes laikā.

Finišējot 11.novembra krastmalā, dalībniekus sagaidīja koncerts ar O!Kartes akadēmijas dalībnieku, Satellites LV un vadošo Rīgas DJ apvienību uzstāšanos. Īpašs pārsteigums visiem finišētājiem bija Gustavo, kas ir O!kartes nakts skrējiena krusttēvs, uzstāšanās, kā arī piemiņas medaļa visiem finišētājiem, neatkarīgi no rezultāta.

Lai arī O!Kartes nakts skrējienā ātrums nav galvenais, kā pirmie ātrākie finišētāji tikai fiksēti: 1.ātrākais – Andrejs Sergejevs SK „Arkādija", 2. un 3.ātrākais kopā finišējušie Jānis Arseņikovs un Dmitrijs Serjogins.

Galveno balvu – lidojumu O!Kartes gaisa balonā par naksnīgi pārsteidzošāko skrējienu izcīnīja komanda „Ar mani atkal runā kaijas".

Savukārt, adidas specbalvu par radošāko pieeju skrējienam saņēma „Trakās Tukuma blondīnes".

Paredzams, ka arī turpmāk O!Kartes nakts skrējiens apvienos sportu ar izklaidi, pulcējot kopā gan aktīvus sportistus, kas gatavi savu sportisko ikdienu padarīt interesantāku, gan arī visus aktīva dzīvesveida piekritējus, kas gatavi ļauties izklaidei sportiskā gaisotnē.

Tiekamies 2011.gadā Rīgas svētku laikā jau 3.O!Kartes nakts skrējienā!

Par O!Kartes nakts skrējienu:

O!Kartes Rīgas svētku nakts skrējiens notika jau otro gadu. Pasākumu sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom. Ģenerālsponsors – O!Karte. Oficiālie partneri – Latvijas Olimpiskā Komiteja, adidas, Zaķumuižas ūdens un Red Bull. Mediju partneri – Radio 101, LNT, tvnet.lv. NECom organizē arī Nordea Rīgas maratonu un S3 Stratēģiskās sacensības uzņēmumiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV