Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Ņikita Lijcs kļūst par pasaules čempionu

Latvijas Ūdens motosporta federācijas Preses dienests, 23.08.2010. 14:30

Dunajvārošā, Ungārija notikušajā pasaules čempionātā ūdens motosportā jauniešiem par pasaules čempionu kļuva Latvijas sportists Ņikita Lijcs no Jūrmalas.
Ņikita Lijcs kļūst par pasaules čempionu

Lai noteiktu uzvarētāju, notika četri braucieni un visos braucienos pārliecinoši uzvarēja Ņikita Lijcs (ŪSK „Jūrmala", Jūrmala), aiz sevis atstājot komandas biedru, 2010.gada Eiropas čempionu Maksimiliānu Tučkovu (Riga Powerboat Team), taču pēc ļoti rūpīgas un ilgas tehniskās kontroles Tučkovs tika diskvalificēts. Tādējādi par pasaules vicečempionu kļuva Igaunijas sportists Brendons Timofejefs un uz trešo vietu pakāpās vēl viens Latvijas pārstāvis Ivo Egle („Nord Ost", Alūksne). Labāko desmitnieku noslēdza Māris Gūža - jaunais Liepājas komandas „UPB Energy" sportists.

„Tas ir fantastisks panākums Latvijas Ūdens motosportam", priecīgi pavēstī Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems. „Mēs esam izcīnījuši augstākos titulus junioriem jau divus gadus pēc kārtas. 2009.gadā par pasaules čempionu kļuva Toms Smilškalns („Mēmeles Sports", Bauska), bet par Eiropas - Ivo Egle. Vēl vairāk gandarī tas, ka šos panākumus ir guvuši sportisti no dažādiem Latvijas klubiem un novadiem, kas liecina par ļoti kvalitatīvu Latvijas čempionātu un vienmērīgu ūdens motosporta attīstību valstī. Vēlos izteikt lielu pateicību jauno čempionu ģimenēm, treneriem, komandām un atbalstītājiem," piebilst Modris Kalnciems.

Jau nākamajās brīvdienās visi Latvijas ūdens motosporta un motoru sporta draugi tiek laipni aicināti uz Liepāju, kur notiks „Ātruma festivāls". Sestdien, 28.augustā, plkst.13 Tirdzniecības kanālā, iepretim viesnīcām „Promenāde" un „Fontaine Palace", tiks dots starts Latvijas čempionāta ūdens motosportā pēdējam 5.posmam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV