Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Valmierā notiks „World harmony run" skrējiena posms

Elīna Neimane, 30.08.2010. 15:50 | komentāri (1)

No 10. līdz 13. septembrim cauri Latvijai dosies pasaules sadraudzības skrējiena „The World Harmony Run" komanda, kas kopš 25. februāra, kad tika dots skrējiena starts Dublinā, ar sadraudzības lāpu apceļo 49 Eiropas valstis. Plānots, ka 11.septembrī plkst. 11.30 skrējiena komanda dosies cauri arī Valmierai.

Skrējiens ilgst 7 mēnešus un skrējiena pastāvīgie dalībnieki mainās, katrs noskrienot dažas nedēļas vai mēnešus. Šogad jau 12. reizi arī Latvija iekļausies šajā starptautiskajā projektā un sadraudzības lāpa sasniegs Latviju piektdien, 10. septembrī, Igaunijas un Latvijas robežpunktā Moisakūlā. Skrējēju komandu veidos ap 11 dalībniekiem no dažādām valstīm.

„Sportists un nesportists, liels un mazs, jauns un vecs – ikviens var kļūt par šī globālā pasākuma dalībnieku. Mēs varam nest lāpu pāris soļus, kvartālus vai kilometrus, pievienoties skrējienam Rūjienā, Valmierā, Cēsīs, Siguldā, Ādažos, Rīgā, Jelgavā, Elejā, Bauskā vai arī pa ceļam!" aicina pasākuma organizatori. 13. septembrī uz Latvijas un Lietuvas robežas Grenctālē Pasaules sadraudzības skrējienu sagaidīs lietuvieši.

7 mēnešu laikā, pārvarot vairāk nekā 24 000 kilometru, 27. septembrī Eiropas komanda finišēs Maskavā. Vienlaikus Maskavā finišēs arī skrējiena Āzijas komanda, kas savu ceļojumu uzsāka Japānā. 2010. gada skrējiena pasākumi paralēli norisinās arī ASV, Centrālajā un Dienvidamerikā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē.

Grandiozais projekts aizsācies jau 1987. Gadā un tas ir vēsturē garākais un plašākais stafešu skrējiens. To iedvesmojis sportists, filozofs un mūziķis, UNESCO miera medaļas un Mahatmas Gandija miera balvas laureāts Šri Činmojs. Skrējiena pamatideja ir stiprināt visas pasaules kopības apziņu priekā, harmonijā un saskaņā pašiem ar sevi, saviem līdzcilvēkiem un planētu kopumā, kā arī aktīva dzīves veida popularizēšana visas sabiedrības mērogā. Skrējiens aicina cilvēkus pieņemt vienam otru, kā arī apzināties savu atbildību pasaules veidošanā. Tajā var piedalīties ikviens, kurš sevī jūt aicinājumu padarīt pasauli labāku.

Papildus informācija: www.worldharmonyrun.org; sadraudzibas.skrejiens@gmail.com.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV