Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Noskaidroti Latvijas ūdens motosporta čempioni

Roberts Jansons, 01.09.2010. 17:11

Aizvadītās nedēļas nogalē notikušā ātruma festivāla rallija KURZEME 2010 laikā norisinājās arī Latvijas ūdens motosporta čempionāta pēdējais posms ātrumlaivām. Tajā tika noskaidroti ātrākie valsts ūdens motosportisti un čempioni kronēti līdz ar Latvijas ātrākajiem autorallija braucējiem.
Noskaidroti Latvijas ūdens motosporta čempioni

Čempionāta pēdējā posmā visu septiņu klašu braucējiem bija jāveic kopumā trīs braucieni, pie tam par trešo braucienu varēja saņemt divkāršu punktu skaitu, kas bieži vien arī izrādījās izšķirošais faktors vietu sadalījumā pēc sacensību finiša.

Lai arī vasarīgie laika apstākļi jau ir aiz muguras un sacensību dienā Liepājā pūta dzestrs vējiņš, sacensību gaisotne bija gana saspringta, un ne jau tikai tāpēc, ka apstākļi braukšanai Liepājas Tirdzniecības kanālā ir mazāk labvēlīgi kā atklātākos ūdeņos, bet arī tādēļ, ka līdz pēdējam posmam čempions bija zināms tikai vienā klasē, proti, O-500 ieskaitē sev čempiona titulu jau iepriekš bija nodrošinājis UPB Energy pārstāvis Ēriks Ķiepe-Kipge. Pārējās sešās klasēs ātrākie sportisti tika noskaidroti tikai pēc Liepājas posma.

JT-250 klasē uzvaras laurus plūca 2010. gada Eiropas čempions Maksimiliāns Tučkovs (Mēmeles Sports), kurš pārliecinoši ātrākais bija visos trīs iebraucienos. Tomēr par Latvijas čempionu šajā klasē šogad kļuva Ivo Egle (Nord Ost), kuram pieder 2009.gada Eiropas čempiona tituls.

T-550 klasē stabili ātrākais Liepājā bija Dmitrijs Anikējevs (Mēmeles Sports), kuram posmā kopā izdevās iegūt 77 punktus. Ar to gan nepietika, lai apdraudētu kopvērtējuma līderi Jāni Zarečņevu (UPB Energy), kurš tad arī kļuva par 2010.gada Latvijas čempionu savā klasē.

S-550 klasē Liepājas Tirdzniecības kanālā ar bangojošajiem viļņiem vislabāk galā tika Reinis Musts (Nord Ost), taču tas viņam čempionāta kopvērtējumā palīdzēja pakāpties tikai uz otro vietu. Par Latvijas čempionu šajā klasē kļuva Arturs Brolītis (UPB Energy), kuram Liepājas posms sanāca visnotaļ slapjš ar peldēšanos Tirdzniecības kanālā.

FR1000 klasē čempionāta pēdējā posmā labāk par konkurentiem nobrauca Māris Brigmanis (Mēmeles Sports) un viņam arī pelnīta uzvara kopvērtējumā un 2010.gada čempiona tituls. RN2000 klasē nepārspēts Liepājā palika Māris Vasiļevskis (UPB Energy), taču kopvērtējuma līderi un šā gada čempionu Normundu Snikeru (Nord Ost) viņam panākt neizdevās.

O-500 klasē Liepājā pārsteigumi izpalika. To, ka jau iepriekš nodrošinātais čempiona tituls ir pelnīts, vēlreiz pierādīja Ēriks Ķiepe-Kipge (UPB Energy) – viņam Liepājas posma trīs braucienos divas uzvaras un trešā vieta. Un arī Formula 2 klasē piepildījās prognozētais scenārijs – to, ka ir Latvijas ātrākais ātrumlaivu pilots, vēlreiz skaisti pierādīja Uvis Slakteris (Mēmeles Sports).

Komandu ieskaitē labākie panākumi Liepājā bija komandai Mēmeles Sports, tomēr sezonas kopvērtējumā nepārspēta palika mājinieki - UPB Energy.

Latvijas Ūdens motosporta federācijas ģenerālsekretāre Ieva Tauniņa: "Rallija Kurzeme organizatoru ideja organizēt vienotu Ātruma festivālu ir ļoti laba ideja, jo līdzjutēji var iepazīties ar tehniskajiem sporta veidiem vienuviet - Liepājā! Šis bija pirmais Ātruma festivāls, bet cerams, ka ne pēdējais. Latvijas Ūdens motosporta federācija noteikti atbalstīs šo iniciatīvu arī nākotnē. Pasākums kopumā bija ļoti jauks un pat Liepājas stiprais vējš neizjauca sacensības, kur tika noskaidroti šī gada labākie ūdens motosportisti."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV