Svētdiena, 29.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Mihails, Miķelis, Mikus, Miks, Miģelis;

"Young Sailors" burātāji gūst panākumus burāšanas sacensībās

Laine Cekule, 13.09.2010. 14:37

No 10. līdz 12.septembrim Pērnavā notika "Pērnavas rudens regate" ("Pärnu Autumn Regatta"), kurā ar citiem burātājiem no Latvijas un Igaunijas sacentās arī projekta "Young Sailors" jaunie burātāji. "Pērnavas rudens regate" bija 4.burāšanas pasākums "Olimpiskā burāšanas Igaunijas kausa 2010" ("Olympic Sailing Estonian Cup 2010") ietvaros.
"Young Sailors" burātāji gūst panākumus burāšanas sacensībās

"Pērnavas rudens regate" bija grūta ikvienam no sportistiem. Stiprais vējš, lielie viļņi Pērnavas jūras līcī un īsās, brāzmainās lietus gāzes nebija sabiedrotie jaunajiem burātājiem. Tomēr par spīti ne īpaši labvēlīgajiem laika apstākļiem "Young Sailors" burātāji bija spēcīgi konkurenti pārējiem sportistiem - jaunieši guva labus rezultātus un godalgotas vietas, startējot "Optimist", olimpiskajā "470" un "Laser 4.7" klašu grupās. Latvijas burātāja Marta Rause ar komandas biedru Frici Zaržecki savā pirmajā debijā olimpiskajā "470" jahtu klasē ierindojās godpilnajā 3.vietā jauniešu konkurencē. Savukārt "Optimist" klasē meiteņu konkurencē 1.vietu izcīnīja Sāremā jahtkluba burātāja Pihlas Marie, un 3.vietu – Latvijas sportiste Helēna Rause. Zēnu grupā labākais "Young Sailors" sportists "Optimist" klasē bija Pērnavas jahtkluba jaunais burātājs Taveter - Taavi Valter, kurš izcīnīja godpilno 3.vietu. Labu un stabilu sniegumu "Laser 4.7" klasē rādīja Sāremā sportisti Timm Rimo un Riim Rene, izcīnot savā klasē attiecīgi 1.un 2.vietu.

Kopumā sacensības bija spraigas, interesantas un sportiskiem notikumiem bagātas. Visi "Young Sailors" dalībnieki ir ieguvuši neatsveramu burāšanas mākslas, sportiskās sadraudzības un vienotības skolu.

Projekts „Young sailors" ir guvis atbalstu Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmā. Šī ir viena no pārrobežu sadarbības programmām, kas darbojas Latvijā, un to atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Projektu kopīgi īsteno biedrība "Latvijas LASER klases asociācija", biedrība „Latvijas burāšanas federācija", Sāremā Jūras sporta asociācija un Pērnavas jahtklubs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV