Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Bobsleja federācija aicina jauniešus piedalīties atlasē bobsleja un skeletona discplīnās

Latvijas Bobsleja federācija, 22.09.2010. 17:18

Gatavojoties nākamajām, 2014. gadā Sočos notiekošajām, Ziemas Olimpiskajām spēlēm, Latvijas Bobsleja federācija izsludina sportisku jauniešu vecumā no 17 gadiem fiziskās sagatavotības pārbaudi, lai veiktu sportistu atlasi skeletona un bobsleja disciplīnās, un savlaicīgi uzsāktu viņu gatavošanos šiem sporta pasaulē pašiem nozīmīgākajiem svētkiem.

Skeletonistu un bobslejistu atlase notiks šā gada 25.septembrī no plkst. 12.00 Rīgā, VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas Stadions"" vieglatlētikas manēžā (atrodas zem stadiona galvenajām tribīnēm) - Rīgā, Augšielā 1. Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūdzam sazināties ar Latvijas Bobsleja federāciju: e-pasts: latbob@parks.lv vai zvanīt pa tālruni: 67517373, 29482597.

"Mums ļoti nepieciešams atrast sportiskus, varošus un uzvarēt gribošus jaunos talantus bobsleja un skeletona komandām, īpaši pieaugušo bobsleja otrās komandas nokomplektēšanai, kur labākajiem un piemērotākajiem ir ļoti lielas iespējas jau šā gada novembrī un decembrī piedalīties Eiropas Kausa izcīņā, kas ir otrās pēc ranga bobsleja starptautiskās sacensības, un tās posmi notiek pēc sarežģītības pakāpes vienkāršākajās Eiropas bobsleja trasēs Vācijā, Austrijā un Itālijā," uzsver Latvijas bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis.

Jauno sportistu atlases princips būs šāds:

1. sieviešu skeletons;

2. vīriešu skeletons;

3. vīriešu bobslejs.

Jauniešu fiziskās sagatavotības pārbaude notiks šādās disciplīnās:

- visiem dalībniekiem sprints (30 metru);

- tāllēkšana no vietas;

- trenažiera stumšana (jaunietēm - samazināts svars), distance 20-30 metri.

Skeletonistu apmācība notiek Latvijas skeletona "tēva" Daiņa Dukura vadībā, savukārt bobslejistu apmācību veic tādi pieredzējuši speciālisti kā Sandis Prūsis, Jānis Ozols (2003.g. Eiropas čempions) un Olafs Kļaviņš (pieredzējis bobsleja pilots).

"Laikā, kad Latvijas ekonomika pieņem spēcīgus izaicinājumus un ar milzīgu gribasspēku raujas ārā no krīzes bedres, arī Latvijas bobsleja pasaules dalībnieki ir pārliecināti, ka Latvijā vēl ir daudz talantīgu un sportisku jauniešu, kuri ir gatavi jauniem izaicinājumiem un smagam darbam, lai rezultātā ar gandarījumu un lepnumu kāptu uz starptautiskā bobsleja un skeletona goda pjedestāla, un nestu savu un visas valsts vārdu pasaulē. Tādēļ vēlreiz aicinām ieklausīties mūsu aicinājumā jaunos puišus un meitenes, kuri ir gatavi jauniem izaicinājumiem un vēlas ar savu darbu un centību pierādīt, ka Latvija ir cienīga joprojām atrasties pasaules bobsleja grandu ierindā," uzsvēra Latvijas Bobsleja federācijas prezidents Jānis Kols.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV