Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Andrejsalā ar regati noslēgsies burāšanas sezona

andrejsala.lv, 28.09.2010. 08:54

Svētdien, 3. oktobrī, Rīgā, Daugavas posmā lejpus Vanšu tilta, risināsies Rīgas jahtklubu 2010. gada burāšanas sezonas slēgšanas sacensības, ko pirmo reizi rīko biedrība Pilsētas jahtklubs.
Andrejsalā ar regati noslēgsies burāšanas sezona

„Regates sezonas noslēgumā Daugavā notikušas kopš padomju laikiem, taču nu jau vairākus gadus dažādu iemeslu dēļ tādas nav rīkotas," stāsta sacensību galvenais tiesnesis, Pilsētas jahtkluba pārstāvis Ojārs Rancāns, kam regates gaitu palīdzēs uzmanīt starptautiskās kategorijas tiesnesis Alberts Rozins. „Lai arī šī ir mūsu pašu pirmā organizētā regate, sagaidām, ka tajā būs pārstāvēti visi Rīgas jahtklubi, kas par šo notikumu tika savlaicīgi informēti. Tā ir lieliska izdevība burātājiem no vairākiem klubiem sanākt vienkopus un savstarpēji iepazīties neatkarīgi no zēģelēšanā iekrātās pieredzes vai sportisko panākumu bagāžas."

Sacensību dalībnieku reģistrācija svētdien sāksies jau pulksten 9.00, savukārt instruktāža paredzēta 12.00. Pulksten 13.00 Daugavā, iepretim Pilsētas jahtkluba apdzīvotajai Eksportostai, tiks dots starts pirmajam braucienam, taču veicamā distance un braucienu skaits noskaidrosies sacensību dienā atkarībā no saņemtajiem pieteikumiem un laika apstākļiem. Sacensībās, kas risināsies atbilstīgi spēkā esošajiem ISAF noteikumiem, paredzētas ieskaites grupas MacGregor un Skippi 650i Race tipa jahtām, taču regatē varēs piedalīties arī burātāji ar citu tipu jahtām, kas startēs atsevišķi. Regates noslēgums un uzvarētāju apbalvošana notiks pulksten 18.00 Pilsētas jahtklubā.

Pašreizējās prognozes liecina, ka regates dienā Rīgā būs burāšanai piemēroti laika apstākļi – nelīs, pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra dienas vidū sasniegs 12 grādu atzīmi. „Burātāji mēdz teikt, ka nav sliktu laika apstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs," smej Ojārs, piebilzdams, ka sasildīties un iestiprināties visas dienas garumā varēs šā gada vasarā jahtkluba teritorijā iekārtotajā Zulu bārā.

Sacensību nolikumu iespējams lejuplādēt http://www.andrejsala.lv/data/file/nolikums-cyc-03-10-10.pdf

Kontaktinformācija:
Jānis Grīslis, 29196943
Ojārs Rancāns, 26368425

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV