Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Latvijas šorttrekistiem labi panākumi Bormio

Edvīns Silovs, 15.11.2010. 21:31

Pieci Latvijas šorttrekisti, tostarp Ventspils Sporta skola «Spars» pārstāvji, uzrādījuši labu sniegumu pagājušās nedēļas nogalē Itālijas pilsētā Bormio notikušajās 19.tradicionālajās un prestižajās sacensībās «Alta Valtelina Trophy». Vislabāk veicās «Spars» audzēknim Jēkabam Saulītim – viņam otrā vieta kopvērtējumā starp vīriešiem.
Latvijas šorttrekistiem labi panākumi Bormio

Turnīrs norisinājās no 12. līdz 14.novembrim, un Latvijas šorttrekisti labu sniegumu uzrādīja jau pirmajā starta dienā, 1500 metru distancē izcīnot vietas finālā.

Īpaši jāuzsver J.Saulīša sniegums, kurš 24 dalībnieku konkurencē piekāpās tikai pieckārtējam Eiropas čempionam - itālim Nikola Rodigari. Jēkabs bija otrais 1500 m un 1000 m, bet trešais 500 m distancēs, kā arī 3000 m superfinālā.

Starp sievietēm 11 dalībnieču konkurencē labākos rezultātus sasniedza sportiste un trenere Evita Krievāne, ieņemot sesto vietu kopvērtējumā. Vislabāk viņai veicās 1500 m distancē, kur E.Krievāne ierindojās piektajā vietā.

Junioru B grupā labi sacensības sāka mūsu jaunais talants Roberto Puķītis, kurš 1500 m slidojumā izcīnīja 2.vietu, kā arī uzstādīja personiskos rekordus pārējās distancēs. 500 m viņš ieņēma 6.vietu, bet 1000 m paša vainas dēļ jau uzvarētā pusfināla skrējienā saņēma sodu (slidojuma laikā nokrita kakla sargs), tādējādi kopvērtējumā ieņemot 8.vietu. Superfinālā Roberto palika ceturtais, kas kopvērtējumā viņam deva augsto 5.vietu no pavisam 18 startējušajiem šorttrekistiem.

Junioru C grupā Latviju pārstāvēja jaunā ventspilniece Marta Paškeviča, kura kopvērtējumā izcīnīja 7.vietu. Vēl no mūsu valsts sacensībās, «Novice» kategorijā, startēja Roberts Zvejnieks, kuram kopvērtējumā arī augstā 5.vieta un labākais sasniegums bija 3.vieta 1000 m distancē.

Jāatgādina, ka «Alta Valtelina Trophy» ir Eiropā lielākās junioru sacensības, kas pulcē labākos šorttrekistus no šīs pasaules daļas un kur startē arī pieaugušo izlases. Latvijas pārstāvji turnīrā piedalās jau astoto reizi.

Nākamās sacensības mūsu sportistiem būs šīs nedēļas nogalē Polijas pilsētā Elblongā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV