Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"ASK Rīga" pārliecinoši uzvar Igaunijas čempionus Tartu "Rock"

LETA, 23.10.2007. 22:55 | komentāri (4)

Pārliecinošu uzvaru SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas spēlē otrdien izcīnīja Latvijas čempioni "ASK Rīga". Latvijas spēcīgākais klubs Igaunijas čempionus Tartu "Rock" savā laukumā pieveica ar 78:59, tādējādi gūstot piekto uzvaru sešās spēlēs. Igaunijas čempioniem tas bija trešais zaudējums četrās spēlēs.
"ASK Rīga" pārliecinoši uzvar Igaunijas čempionus Tartu "Rock"

Galerijas:

Latvijas spēcīgākais klubs vakar savā laukumā ar 78:59 (27:20, 19:8, 16:11, 16:20) pieveica Igaunijas čempionus Tartu "Rock", gūstot piekto uzvaru sešās spēlēs. Igaunijas čempioniem tas bija trešais zaudējums četrās spēlēs.

Spēle iesākās līdzīgi un ceturtdaļas vidū pēc Silvera Lepika diviem precīziem soda metieniem "Rock" spēja izvirzīties vadībā ar 14:11. Tomēr ceturtdaļas izskaņā lēnām iniciatīvu pārņēma mājinieki, panākot rezultātu 27:20.

Otrajā ceturtdaļā spēles gaita nemainījās un "ASK Rīga" lēnām turpināja palielināt pārsvaru. Tomēr izšķirošo atrāvienu rīdzinieki veica pirmā puslaika izskaņā un otrā sākumā, kad no 37:28 sešu minūšu laikā spēja panākt 54:28. Trešajā ceturtdaļā vēl Latvijas čempioni panāca pat 62:32, taču tad "Rock" guva 17 punktus pēc kārtas, samazinot starpību līdz 49:62. Tomēr mača izskaņā mājinieki igauņiem uzvaru apdraudēt neļāva, izcīnot piekto uzvaru šīs sezonas SEB BBL turnīrā.

"ASK Rīga" sastāvā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Dveins Broilss, 13 punktus guva Sandis Buškevics, bet 11 punktus - Sandis Valters. Igauņu čempioniem rezultatīvākais ar desmit punktiem bija Vallo Allingu.

"Pirmajā puslaikā mūsu izpildījumā bija laba spēle, skaists basketbols un biju apmierināts," pēc mača atzina "ASK Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts. "Tomēr otrajā puslaikā gribēju dot iespēju vairāk spēlēt Dairim Bertānam, kā arī Marko Antoņijevičam, kurš tikai vakar vakarā ieradās Rīgā, pretinieki sāka spēlēt ar zonas aizsardzību un iespaids par komandu sabojājās. Tomēr spējām mierīgi novadīt maču līdz galam."

Butauts arī piebilda, ka sastāvā korekcijas atkal varētu ieviest savainojumi, jo Valteram ir sasists elkonis, bet Broilsam - ceļgals.

"Nožēloju, ka nevarējām parādīt to, ka arī mēs mākam spēlēt basketbolu. Komanda nebija gatava spēlēt jau no pirmās minūtes," atzina "Rock" galvenais treneris Ullars Kerde. "Man patika kā spēlēja pretinieki, mums vajadzīgs vēl ilgs laiks, lai tā iemācītos."
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV