Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Šovakar Arēnā Rīga ULEB kausa izcīņas sezonas svinīgā atklāšana

LETA, 05.11.2007. 16:00 | komentāri (1)

 Šodien Rīgā svinīgi tiek atklāta ULEB kausa izcīņas jaunā sezona basketbolā vīriešiem un turnīra pirmajā spēlē Latvijas čempioni "ASK Rīga" uzņem Bulgārijas klubu Sofijas "Lukoil Academic".
Šovakar Arēnā Rīga ULEB kausa izcīņas sezonas svinīgā atklāšana

Galerijas:

Abu komandu spēles sākums "Arēnā Rīga" paredzēts pulksten 20 un to tiešraidē translēs LTV7.

Svinīgais pasākums Rīgā arī saistīts ar Eirokausu turnīru 50 gadu jubileju. 1957./1958.gada sezonā Eiropas Čempionu kausu ieguva Rīgas ASK, kas finālā ar 86:81 un 84:71 uzvarēja tieši "Academic". Arī nākamajā sezonā abas komandas tikās finālā arī toreiz abās spēlēs pārāki bija rīdzinieki - 79:58 un 69:67.

Šovakar Rīgā tiks godināti šo spēļu dalībnieki: "Academic" spēlētāji Ļubomirs Panovs, Viktors Radevs, Georgijs Panovs un treneris Božidars Takevu, kā arī Rīgas ASK bijušie spēlētāji Oļģerts Hehts, Teobalds Kalherts, Alvils Gulbis un Valdis Muižnieks. Rīgā ieradīsies arī leģendārā ASK trenera Aleksandra Gomeļska dēls Vladimirs un brālis - olimpiskais čempions un Maskavas "Dinamo" prezidents Jevgeņijs.

Ņemot vērā sezonas sākumu Rīgā ieradušies arī Eiropas Basketbola līgu apvienības (ULEB) vadošās amatpersonas. Pirms šī vakara spēles pulksten 19 paredzēta arī preses konference, kurā piedalīsies ULEB Eirolīgas izpildirektors Hordi Bertomeu, "Lukoil Academic" prezidents Valentīns Zlatevs un Rīgas mērs, "ASK Rīga" prezidents Jānis Birks.

"ASK Rīga" un "Lukoil Academic" priekšsacīkstēs ir ielozēti H grupā, kurā vēl ir arī Vācijas vienība "Artland Dragons", Itālijas klubs Trevīzo "Benetton", Ukrainas klubs "Kyiv" un Francijas komanda "PAU Orthez".

Eiropas otrajā spēcīgākajā klubu turnīrā ULEB kausa izcīņā Latviju šosezon pārstāvēs arī valsts vicečempioni "Ventspils", kuru pretinieki B grupā būs Portugāles komanda "Ovarense Aerosoles", Francijas komanda "Elan Chalon", Vācijas komanda "Rhein Energie", Serbijas komanda Belgradas FMP un Turcijas komanda "Besiktas". Ventspilniekiem pirmā spēle turnīrā ieplānota rīt, 6.novembrī savā laukumā ar "Besiktas".

Šosezon ULEB kausa izcīņā piedalās 54 komandas no 25 valstīm, kas ir sadalītas deviņās apakšgrupās. Tas ir visaptverošākais basketbola turnīrs Eirokausu vēsturē.

Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas katras grupas trīs spēcīgākās komandas, kā arī piecas labākās ceturto vietu ieguvējas iekļūs "play off" turnīrā. "Play off" turnīrā divās kārtās tiks noskaidrotas astoņas komandas, kas no 10. līdz 13.aprīlim Turīnā finālturnīrā cīnīsies par ULEB kausu.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV