Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Aicina cilvēkus nodarboties ar nūjošanu

easyget.lv, 17.11.2007. 15:35 | komentāri (4)

Piektdien, 16.novembrī interesentiem bija iespēja iepazīties ar veselībai labvēlīgu aktīvās atpūtas veidu – nūjošanu (Nordic Walking), kā arī apgūt nūjošanas tehniku instruktoru pavadībā un veikt izmēģinājuma pastaigu Kronvalda parkā pie Pasaules Tirdzniecības centra "Rīga". Pasākuma mērķis bija ieinteresēt cilvēkus un mudināt uz veselību veicinošām un sporta aktivitātēm.
Aicina cilvēkus nodarboties ar nūjošanu

Galerijas:

Nordic Walking jeb nūjošana ir sportiska pastaiga ar speciāli veidotām atbalsta nūjām. Pastaigas laikā tiek nodarbināta arī ķermeņa augšdaļa un rokas, kas uzlabo asinsriti un līdz ar to arī sirds darbību. Nūjošana ir veids, kā efektīvi un viegli uzlabot cilvēka fizisko formu. Nūjošana ir pieejama ikvienam, neskatoties uz vecumu, dzimumu vai fizisko sagatavotību. Procesa specifika ir arī tā, ka tas piemērots cilvēkiem ar ceļu un mugurkaula problēmām.

Nūjošana ir ieteicamāka par skriešanu, jo nūjojot tiek nodarbināti 90 procenti muskulatūras. Turklāt ar nūjām īpašas kustības ir nodrošinātas mugurkaulam un skausta apvidum, kas tik bieži traucē dzīvot sēdoša darba darītājiem.

"Nūjošana ir viens no vienkāršākajiem un vienlaikus arī efektīvākajiem sporta veidiem, kas īpaši piemērots sēdoša darba darītājiem, jo teicami nodarbina skausta un plecu muskulatūru, kā arī nodrošina sirds apasiņošanu. Tāpat nūjošana ir veids, kā pastaigai piešķirt "garšu", uzsver Sabiedrības veselības aģentūras preses sekretāre Laura Bundule.

Nūjošana ir arī laba relaksēšanās iespēja. Nūjošana ir fiziski un psiholoģiski atslābinošs sporta veids.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV