Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Torps: Dopinga skandāls sabojāja manu reputāciju

LETA, 26.11.2007. 19:00

Pieckārtējais olimpisko spēļu uzvarētājs austrāliešu peldētājs Ians Torps ir pārliecināts, ka pēc aizdomām par dopinga lietošanu viņš nekad vairs nespēs atgūt savu peldētāja labo reputāciju.
Šī gada martā prestižais Francijas laikraksts "L'Equipe" publicēja informāciju, ka pagājušā gada maijā Torpam veiktajās pārbaudēs konstatēts pārāk liels dabisko hormonu līmenis. Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, slavenā peldētāja organismā tika konstatēts pārāk augsts testosterona un lutenizējošā hormona līmenis. Tomēr nepietiekamu pierādījumu dēļ Austrālijas Antidopinga aģentūra (ASADA) nolēma šo lietu izbeigt, un vēlāk arī Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA) "nepietiekamu pierādījumu" dēļ atsauca apsūdzības dopinga lietošanā.

Lai gan sportists tika attaisnots, Torps pirmdien atzina, ka viņa reputācija ir aptraipīta.

"Kad viss beidzās, es biju ļoti priecīgs, tomēr mēs visi zinām, ka tas vēl nav pilnībā beidzies un nekad nebeigsies," vietējiem medijiem stāstīja 25 gadus vecais Torps. "Mans vārds uz visiem laikiem ir aptraipīts, turklāt ārzemēs daudz vairāk nekā šeit. Un man ar to būs jāsadzīvo."

Tāpat viņš paziņoja, ka izmantos visas likumīgās darbības, lai noskaidrotu personu, kurš Francijam laikrakstam piegādāja konfidenciālo informāciju.

Ir pagājis jau gads, kopš Torps ir beidzis aktīvā sportista karjeru, tomēr mazliet viņš ir noskumis par to, ka negatavojas Pekinas olimpiskajām spēlēm.

"Man patiktu trenēties un sacensties, bet šis periods ir beidzies," teica Torps. "Esmu apmierināts ar to, ko šobrīd daru, un es to nevēlos mainīt," atzina Torps.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV