Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Liepājas Olimpiskais centrs svin trīs gadu dzimšanas dienu

Mārtiņš Sīlis, 02.08.2011. 16:16

Pirms trīs gadiem, 2.augustā, ar krāšņu gājienu no Rožu laukuma sākās Liepājas Olimpiskā centra (LOC) dzimšanas diena. Cilvēki plūda no malu malām un priecājās par jauno sporta un kultūras centru. Tieši tāpat ir aizritējuši šie trīs gadi - cilvēkiem plūstot un vienām augsta līmeņa pasākumam nomainot otru. Trīs gadu laikā Liepājas Olimpisko centru jau ir apmeklējuši aptuveni 1 500 000 cilvēku.
Liepājas Olimpiskais centrs svin trīs gadu dzimšanas dienu

Liepājas Olimpiskais centrs šo gadu laikā ir uzņēmis vairāk kā 500 Latvijas, Eiropas un Pasaules mēroga sporta pasākumus. Nozīmīgākie no tiem ir Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm 2009, FIBA U19 Pasaules čempionāts basketbolā vīriešiem 2011, U20 Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm 2010, LOC atklāšana un pārbaudes spēles basketbolā LATVIJA – ZVIEDRIJA (2008.gada augusts), Eiropas Muay Thai čempionāts 2009, Liepājas Olimpiskā centra starptautiskais turnīrs basketbolā 2009 un 2010.

Regulāri Liepājas Olimpiskajā centrā notiek dažādi sporta pasākumi - Latvijas Basketbola līgas sacensības, Baltijas Basketbola līgas sacensības, Latvijas Sieviešu basketbola sacensības, Latvijas Florbola līgas sacensības, Liepājas Pilsētas čempionāts basketbolā, Liepājas pilsētas atklātais čempionāts volejbolā un citi pasākumi.

Jāuzsver, ka Liepājas Olimpiskais centrs neskatoties uz tā „olimpisko" nosaukumu nav tikai sporta celtne, bet arī kultūras.

Šo gadu laikā ir norisinājušies vairāk kā 450 kultūras un cita veida pasākumi. Ir bijuši tādi iespaidīgi lielkoncerti, kā Raimonda Paula 75 gadu jubilejas lielkoncerts, Jāņa Lūsēna 50 gadu jubilejas lielkoncerts, Zigmāra Liepiņa koncertuzvedums „Kapteiņa stāsti", Lindas Leen un Liepājas Simfoniskā orķestra lielkoncerts un daudzi citi. Liepājas Olimpiskā centra Arēnā jau trīs gadus vērienīgi tiek atzīmēta Liepājas pilsētas dzimšanas diena. Savukārt, Rožu zāle ir kļuvusi par stabilu koncertzāli Liepājas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, ik gadu uzņemot Latvijas un Eiropas līmeņa skatuves māksliniekus.

„Trīs gadi ir aizvadīti ļoti darbīgi un lielākoties viss ir izdevies. Viennozīmīgi ir redzams, ka liepājniekiem jau sen bija nepieciešama šāda līmeņa sporta un kultūras infrastruktūra, lai Liepājā varētu notikt ne tikai Liepājas mēroga pasākumi, bet arī Latvijas, Baltijas, Eiropas un Pasaules. Uzskatu, ka ikvienas sabiedrības panākumu un izaugsmes pamats ir veseli un atpūtušies cilvēki, kas ir Liepājas Olimpiskais centra misija", teic Liepājas Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs Gatis Griezītis.

Atgādinām, ka Liepājas Olimpiskajā centrā savas nodarbības aizvada Liepājas Sporta spēļu skola un Liepājas Kompleksā sporta skola, kā arī 5.vidusskola, 10.vidusskola, 12.vidusskola, 1.ģimnāzija un Liepājas Universitāte.

Liepājas Olimpiskā centrā atrodas arī Bērnu un jauniešu centrs, Bibliotēka, Sporta deju klubs LESTO, Deju klubs EXTRA, Deju klubs DARKY, Tautas deju kolektīvs „A+G", Deju grupa HARMONIJA, Dejas pieaugušajiem, Līnijdejas , Ratiņdeju studija, Medicīnas centrs, Veselīga uztura skola, Latvijas Kobudo centrs, Mini golfa laukumi, Liepājas pilsētas Domes Sporta pārvalde, fitnesa centrs „OLYMP SPORTS" un sporta veikals „OLYMP SPORTS".

Liepājas Olimpiskā centra piecos stāvos izvietotas visdažādāko funkciju sporta zāles basketbolam, volejbolam, florbolam, galda tenisam, boksam, džudo, grieķu-romiešu un brīvajām cīņām, kā arī telpas koncertiem, konferencēm, semināriem, izrādēm, banketiem, konkursiem, dejām, sapulcēm un svinībām. Apmeklētāju ērtībām visapkārt sporta kompleksam ir ierīkotas bezmaksas autostāvvietas, kā arī pieejama kafejnīca.

Turklāt šobrīd notiek Baseina un SPA kompleksa celtniecība. Jau drīzumā liepājnieki un Liepājas viesi varēs izmanto sešu celiņu peldbaseinu 25 metru garumā, relaksācijas un SPA zonu, ar dažādām pirtīm, ūdens masāžām un burbuļvannām, kā arī 90 centimetru dziļo baseinu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV