Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Latvieši Eiropas Frisbija čempionātu noslēdz ar uzvarām

Mārtiņš Taurenis, 08.08.2011. 14:56

Slovēnijas pilsētā Mariborā notikušajā Eiropas Frisbija čempionātā Latvijas sieviešu izlase izcīnīja augsto 7.vietu, bet vīriešu izlase ierindojās 15. vietā. Par čempioniem vīriešu divīzijā kļuva Zviedrijas izlase, savukārt, sievietēm zelta medaļas ieguva vācietes. Medaļas tika sadalītas arī jauktajā un māsteru divīzijās, kur abās uzvarēja Lielbritānijas izlases.
Latvieši Eiropas Frisbija čempionātu noslēdz ar uzvarām

Individuāli labākie Latvijas izlasēs bija Salaspils Frisbija kluba audzēkņi - Lāsma Kublicka (40+19)* un Reinis Otisons (21+28), čempionāta kopvērtējumā ieņemot attiecīgi 2. un 6. vietu.

Sieviešu izlases izcīnītā 7. vieta vērtējama kā patīkams pārsteigums. Meitenes čempionātā bija izliktas kā pēdējās (ar 12. numuru), tomēr vairākās saspringtās spēlēs spēja izcīnīt vietu labāko astotniekā. Iespējams, ka tieši nogurdinošās un svarīgās uzvaras pret Francijas un Austrijas valsts vienībām liedza iespēju pacīnīties arī par 5. vietu. Neskatoties uz to, čempionāta pēdējā spēlē meitenes prata sakopot spēkus un emocijas, lai čempionātu noslēgtu ar uzvaru 17:10 pār Čehijas izlasi, un izcīnītu 7. vietu. 7. vieta ir būtisks kāpums salīdzinot ar 2007. gadā Eiropas čempionātā izcīnīto 13. vietu.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Inese Auziņa (nr. 2 - kapteine), Inga Bleidele (16), Dace Cīrule (21), Samanta Dušele (80), Evita Gaide (5), Ieva Grabe (3), Agita Paškeviča (27), Zane Kalniņa (9), Līva Kapteine (33), Alīna Kiškurno (6), Inga Kozijenko (17), Lāsma Kublicka (88), Sandra Minova (22), Inese Slokenberga (13), Zane Zamarina (4), Anna Žilinska (8). Treneres - Inese Birģele un Dzirkstīte Žindiga.

Vīriešu izlases izcīnītā 15. vieta tiek uztverta ar nelielu vilšanos, jo mērķi bija augstāki. Durvis uz astotnieku aizvēra vairākas ar nelielu punktu pārsvaru zaudētas spēles. Skaidrojums gan tālu nav jāmeklē, jo pirmajā čempionāta dienā izlase palika bez diviem pamatsastāva spēlētājiem. Saīsinātais rezervistu soliņš un nogurums lika sevi manīt izšķirošajās spēlēs. Cīnoties par 15. vietu, vēlreiz tika pieveiktas Spānijas un Beļģijas izlases (attiecīgi - 17:15 un 17:12). Ar izcīnīto 15.vietu Latvijas vīriešu izlase atkārtoja 2007. gada Eiropas čempionāta sasniegto rezultātu.

Latvijas vīriešu izlases sastāvs: Sergejs Volkovs (nr. 8 - spēlējošais treneris), Gunārs Grundmanis (13 - kapteinis), Aigars Ancāns (20), Roberts Apinis (1), Ģirts Betmanis (0), Jānis Cīmurs (6), Zintis Gaspažiņš (2), Mārtiņš Gusārs (7), Kristaps Landmanis (5), Kārlis Malcenieks (14), Gints Mucenieks (11), Renārs Niedra (9), Reinis Otisons (18), Rūdolfs Sniķersproģis (27), Niklāvs Šnepsts (31), Mārtiņš Taurenis (21).

Čempionāta rezultātus var atrast mājaslapā www.scores.euc2011.com. Latvijas izlašu spēļu aprakstus var atrast mājaslapā www.frisbee.lv.

Ar iegūto labvēļu atbalstu Latvijas izlases startēja labākajā iespējamajā sastāvā. Tāpēc Latvijas Frisbija federācija izsaka pateicību Izglītības un Zinātnes ministrijai, apdrošināšanas sabiedrībai BTA, projektam "Labiedarbi.lv", Rīgas Tehniskajai universitātei, kā arī Rīgas, Ogres, Salaspils, Ikšķiles un Līvānu pašvaldībām.

Aizvadītajā čempionātā iekrāta vērtīga pieredze, gūta pārliecība par saviem spēkiem un pastiprināta motivācija āra frisbija attīstībai Latvijā. Rezultāti ļauj cerēt, ka drīz vien Latvju meitenes varētu iesaistīties cīņā par Eiropas čempionāta medaļām, bet puiši pārliecinoši iekāps Eiropas labāko astoņniekā.

*rezultatīvas piespēles plus gūtie (noķertie) punkti

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV