Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Noslēdzies Latvijas Veikborda čempionāta 2. posms un ūdens slēpošanas čempionāta 1. posms

www.1080.lv, 15.08.2011. 17:16

13. un 14. augustā veikbordisti un ūdensslēpotāji pulcējās Piņķos, ūdens sporta klubā Aqua Sports, lai "Latvijas veikborda un ūdensslēpošanas čempionāta" ietvaros, noskaidrotu savstarpējos spēka samērus, cīņā par Latvijas čempiona tituliem.
Noslēdzies Latvijas Veikborda čempionāta 2. posms un ūdens slēpošanas čempionāta 1. posms

Pirmā sacensību diena, kurā uzsākās sacensība ūdensslēpotāju vidū, pateicoties sportistu augstajiem rezultātiem un individuālajiem rekordiem, aizsākās pārsteigumiem un patīkamām emocijām bagāta, radot interesantu un reizē sīvu cīņu sportistu vidū. Līdzīgā gaisotnē turpinājās arī veikborda sacensības, ar kurām aizsākās otrā sacensību dienu.

Veikborda sacensībās pirmās uz starta devās Bērnu grupas pārstāves. Šajā grupā sīva cīņa izvērsās māsīcu Ruņģu vidū. Megija Ruņģe un Adrija Ruņģe parasti plecu pie pleca cīnās ūdens slēpošanas sacensībās, tomēr šajā reizē demonstrēja savas prasmes arī veikborda disciplīnā, tā rodot dubultu spriedzi cīņa par vietām uz pjedestāla. Savstarpējā cīņa gan šajā reizē noslēdzās ar Megijas pārsvaru abās ūdenssporta disciplīnās. Tā ar nelielu punktu pārsvaru apsteidzot Adriju, Megija ierindojās 2. vietā veikborda sacensībās Bērnu grupā. Savukārt Alise Krūze palika nepārspēta, šajā grupā izcīnot Latvijas veikborda čempionāta 2. posma uzvarētājas titulu.

Pārsteigumiem bagāts bija arī Junioru vīriešu grupas starts, kur neveiksmes mijās ar lieliskiem braucēju sniegumiem uz ūdens, tā Didzim Gailītim izdevās apsteigt savu sīvāko konkurentu šajās sacensībās Jāni Sīpolu, ierindojoties pirmajā vietā Junioru vīriešu vidū, nodrošinot interesantu savstarpējo cīņu pēdējā posma ietvaros. Šobrīd, izvērtējot 1. un 2. posma rezultātus Didzis, pateicoties savai uzvarai, ar 5 punktu pārsvaru apsteidz Jāni (Didzim 165 punkti, Jānim 160), tas vien nozīmē, ka visu izšķirs pēdējais posms. Līdzīgs scenārijs veidojas arī Jēkaba Saulīša un Artūra Krūzes starpā. Jēkabs Saulīte, izcīnot godalgoto 3. vietu, ir krietni apsteidzis savu konkurentu Artūru, kam šīs sacensības izvērtās gaužām neveiksmīgas. Piedzīvojot divus kritienus, Artūrs nespēja uzrādīt savu labāko rezultātu, tā ierindojoties tikai 6 vietā, līdz ar to 1. un 2. posma ietvaros Artūrs no sava konkurenta, pēc tik smaga zaudējuma, atpaliek par 20 punktiem. Te gan skaidrs ir viens – 3. posmā Artūram ir jāsakoncentrē visi spēki, lai kopvērtējumā ieņemtu sev cienīgu vietu.

Sieviešu grupā nepārspēta palika Lauma Ildena aiz sevis atstājot Inesi Krūzi un Dzintru Krūzi, kas attiecīgi ierindojās 2. un 3. vietā.

Patīkamas vēsmas Latvijas veikborda čempionātā ienesa Amatieru grupas pārstāvji, kas nebeidz pārsteigt ar savu sniegumu uz ūdens. Kā atzīst viena no sacensību organizatorēm Inese Krūze, Amatieru grupas pārstāvji ir pozitīvu emociju deva visai dienai: „Amatieru grupa pulcē tos veikbordistus, kas saviem spēkiem apgūst veikbordu, tik daudz nekoncentrējoties uz sportiskiem panākumiem, cik veidojot savu izaugsmi, sekojot tam pozitīvajam lādiņam, ko sniedz veikbords. Un sacensības ir tā vieta, kur šīs uzkrātās pozitīvās emocijas izšaujas uz āru. Turklāt, neskatoties uz to, ka veidojas konkurence arī šīs grupas braucēju starpā, ir jūtams pārsteidzošs atbalsts braucēju vidū un līdzpārdzīvojums par to, kas notiek sacensību distancē. Šķiet viņus visus vieno šis satraukums, ko rada sacensības un beigu beigās, katrs pārdzīvo par otru tik ļoti, ka konkurence paliek otrējā plānā, līdz ar to vietu sadalījums uz pjedestāla ir svētki visiem." Un tā uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Jānis Ķuzulis. Kā otrais ierindojās Lauris Vanags, savukārt Armands Krūklis ierindojās godalgotajā 3. vietā.

Vekborda sacensībām noslēdzoties, ūdensslēpotāji turpināja cīņu par Latvijas ūdensslēpotāja čempiona titulu ūdensslēpošanas slalomā, dodoties savā otrajā sacensību braucienā.

Piņķu ūdenskrātuve dāvāja daudz patīkamu emociju. Arī sacensību otrajā dienā tika uzstādīti vairāki personiskie rekordi. Savukārt par sacensību nozīmīgāko pavērsienu var uzskatīt Aivara Rubula uzvaru pār daudzkārtējo Latvijas Čempionu Ingu Buku. Pats sportist atzīst, ka šo momentu ir gaidījis 10 gadus, un beidzot, intensīva darba rezultātā, tas ir izdevies. Un tas vien nozīmē, ka sacensības tagad sākas pa īstam. Ingus ir ļoti pieredzējis braucējs, lai noturētu savu uzvaru, ir jāturpina strādāt. Un viennozīmīgi apziņa, ka cīņa kļūst līdzvērtīga, tikai palīdz. Aivars un Ingus startē spēcīgākajā grupā, kurā kā trešais ierindojās Aleksandrs Gusārovs.

Jaunāko sacensību dalībnieku vidū meiteņu konkurencē kā pirmā izvirzījās Spuriņa Līva aiz sevis atstājot attiecīgi Megiju Ruņģi un Adriju Ruņģi, bēt zēnu konkurencē spēcīgākais bija Lukass Vucāns. Kā otrais ierindojās Valters Cinis, bet Gustavs Smiltiņš noslēdz labāko trijnieku.

Puišu konkurencē līdz 17 gadu vecumam godalgoto pirmo vietu ieguva Miks Cinis aiz sevis atstājot Tomu Ivanovu.

Konkurencē līdz 21 gadam kā labākā bija Alise Liepiņa, bet puišu vidū Toms Vucāns.

Diāna Vucāne, savukārt, izcīnīja godalgoto pirmo vietu starp spēcīgākajām sievietēm, apsteidzot Inetu Cini un Anitu Švalbi, kas attiecīgi sadalīja 2. un 3. vietu grupas ietvaros.

Savukārt Senjoru grupas līdera pozīcijā pēc pirmā posma rezultātiem ir izvirzījies Gundrs Ruņģis, aiz sevis atstājot Dzintaru Kaufmani un brāli Gintu Ruņģi.

Slēpošanas sacensību rezultāti: http://www.aquasports.lv/?p=1382

Savstarpējā cīņa par čempiona tituliem veikbordā un ūdensslēpošanā turpināsies 3. septembrī, kad Ādažos, Vējupē norisināsies Latvijas veikborda čempionāta 3. –noslēdzošais posms, bet Siguldā, Umura ezerā izšķirošais posms Latvijas ūdensslēpošanas čempionātā.

Ūdenssportu Latvijā atbalsta Radio101, Draugiem.lv, Babītes Novada dome, Red Bull, Olimpiskais Sporta Centrs, Latvijas ūdens slēpošanas un veikborda federācija, Ronix dēļu, Radar slēpju un Nautique laivu pārstāvis baltijā AQUA SPORTS , 1080.lv un ūdens dēļotāju veikals PortManana.

www.1080.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV