Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Rīgas svētku laikā Daugavā pie Andrejsalas risināsies „Pilsētas regate"

andrejsala.lv, 16.08.2011. 08:38

Sestdien, 20. augustā, Rīgas pilsētas svētku laikā, pulksten 12.00, tiks dots starts atklātajam Rīgas čempionātam burāšanā kreiserjahtām – Pilsētas regatei. Ar Rīgas domes atbalstu sacensības organizē Pilsētas jahtklubs, kas jau četrus gadus darbojas Eksportostas līcī Andrejsalas ziemeļdaļā.
Rīgas svētku laikā Daugavā pie Andrejsalas risināsies „Pilsētas regate"

„Šī ir pirmā reize, kad Pilsētas jahtklubs rīko Rīgas atklāto čempionātu, taču pagājušajā rudenī aizvadītajā sezonas noslēguma regatē gūtā pieredze ļauj cerēt, ka dalībnieku skaits būs ievērojams. Lūkosimies arī, lai šādas sacensības kļūtu par tradīciju un pilsētas svētkus ik gadu rotātu jahtas un buras Daugavas plašumos," saka regates galvenais tiesnesis, Pilsētas jahtkluba biedrs Ojārs Rancāns.

Tā kā sacensību starta līnija atradīsies iepretim pasažieru ostai, regates gaitai varēs sekot līdzi no abiem Daugavas krastiem – no Andrejsalas un Ķīpsalas, kā arī no Vanšu tilta. Sacensību organizatori sola distanci iekārtot tā, lai sacensības būtu iespējami interesantas Rīgas svētku apmeklētājiem. „Esam ieplānojuši īsākus braucienus nekā pagājušā gada sezonas slēgšanas regatē, toties to būs vairāk," ieintriģē O. Rancāns.

Regates sākums sestdien paredzēts ap pulksten 12.00. Saskaņā ar sacensību nolikumu paredzēti trīs braucieni. Sacensību noslēgumā, pulksten 19.00, Pilsētas jahtklubā notiks regates uzvarētāju apbalvošana.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV