Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"Lāčplēši" paliek bez ausīm

Gatis Kreceris, 30.11.2007. 22:31 | komentāri (5)

Piektdien, savā laukumā, Olimpiskajā Sporta centrā SEB Baltijas Basketbola līgas ietvaros „ASK Rīga” basketbolisti uzņēma SK „Valmiera” vienību. Pārliecinošu uzvaru ar 81:59 svinēja laukuma saimnieki. Rezultatīvākais „armijnieks” ar 16 gūtajiem punktiem bija Raitis Grafs.
"Lāčplēši" paliek bez ausīm

Galerijas:

„ASK Rīga” starta piecinieks: Broilss, Sanderss, Bramlets, Valters, Buškevics, savukārt Ainārs Bagatskis kā pirmos laukumā sūtīja: Gabrānu, Stimaču, Amoliņu, Nešu un Ramanausku.

Maču pārliecinoši labāk iesāka „Lāčplēši”, kuri līdz ceturtdaļas vidum bija iekrājuši dubultu pārsvaru, 8:4. Desmitminūtes otrajā pusē laukumā Sanda Valtera vietā devās Dairis Bertāns, kurš saasināja „armijnieku” spēli un izvirzīja vadībā mājiniekus. Divas pārtvertas bumbas aizsardzībā un divi „slam dunk” jaunā „ASK Rīga” spēlētāja kontā, kā rezultātā pirmo ceturtdaļu mājinieki uzvarēja ar 14:10. Vidzemniekiem redzamākais vīrs laukumā pirmajā ceturtdaļā bija Kērtiss Nešs, kurš guva 7 punktus.

Otrajā desmitminūtē laukumā jau pilnībā saimniekoja „ASK Rīga” basketbolisti, kuri kopīgiem spēkiem pakāpeniski audzēja savu pārsvaru, līdz tas puslaika beigās sasniedza 19 punktus, 47:28. Šajās 10 minūtēs mājinieki par saviem pretiniekiem bija pārāki pilnīgi visos elementos.

Trešajā ceturksnī spēle bija vairāk vai mazāk izlīdzinājusies. Uzbrukumā „ASK Rīga” sastāvā sekmīgi darbojās Raitis Grafs, savukārt valmieriešiem savu klasi apliecināja Kērtiss Nešs. Rezultāts pēc aizvadītām 30 minūtēm bija 66:44.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā mājinieki burtiski sakāva viesus. Līdz ceturtdaļas vidum „armijnieki” guva 14 punktus, bet „Lāčplēši” atbildēja ar 4 punktiem. Tieši pēc aizvadītām 5 minūtēm Bramlets panāca līdz šim lielāko pārsvaru spēlē +32, 80:48. Atlikušajā laikā „ASK Rīga” basketbolisti sāka spēlēt paviršāk (uz skatītājiem) līdz ar to viesi nedaudz pietuvojās, bet tas vairs neko būtiski nemainīja „armijnieki” svinēja pārliecinošu uzvaru ar 81:59.

Mājiniekiem ar 16 punktiem rezultatīvākais spēlētājs bija Raitis Grafs, savukārt valmieriešiem ar 19 „acīm” atzīmējās Kērtiss Nešs.

Negaidīti vāju sniegumu šajā mačā parādīja viens no „Lāčplēšu” uzbrukuma līderiem Vladimirs Stimačs, kurš neguva ne punkta un palika „sausā”. Vēl pavisam nesen Stimačs tika kronēts par Oktobra SEB BBL oktobra vērtīgāko spēlētāju.

„ASK Rīga” – SK „Valmiera” 81:59 (14:10, 33:18, 19:16, 15:15)

ASK: Grafs 16, Antonjevičs 11, Broilss 11, Jahovičs 11, Sanderss 11, Bertāns 7, Bramlets 6, Valters 6, Buškevics 2.

Valmiera: Nešs 19, Amoliņš 10, Jansons 8, Bergmanis 6, Ramanausks 6, Čavars 5, Gabrāns 2, Piļkevičs 2, Vaitlijs 1.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV