Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

"ASK Rīga" mača izskaņā piekāpjas Trevīzo "Benetton" vienībai

LETA, 05.12.2007. 08:35

ULEB kausa izcīņas piektās kārtas spēlē Latvijas pagājušās sezonas čempionvienība "ASK Rīga" otrdien saspringtā cīņā ar rezultātu 63:73 (15:15, 18:13, 21:22, 9:23) piekāpās Itālijas klubam Trevīzo "Benetton".
"ASK Rīga" mača izskaņā piekāpjas Trevīzo "Benetton" vienībai
Rezultatīvākais rīdziniekiem mačā ar 18 gūtajiem punktiem bija Sandis Valters, bet 14 punktus guva Eriks Sanderss. Savukārt "Benetton" rindās Laionels Čalmers guva 15 punktus.

Spēli sekmīgāk iesāka "ASK Rīga", pēc Dveina Broilsa precīza tālmetiena trešajā minūtē izvirzoties vadībā ar rezultātu 8:2. Ātri mājinieki rezultātu izlīdzināja, kas līdz ceturtdaļas izskaņai ļāva spēlei ritēt līdzīgi un tā noslēdzās ar rezultātu 15:15.

Otrā ceturtdaļa turpinājās sīvā cīņā, tomēr pēdējā minūtē pēc Marko Antoņijēviča precīza trīspunktu metiena "ASK Rīga" panāca 33:25, bet pirmais puslaiks noslēdzās ar 33:28. Trešo ceturtdaļu atkal sekmīgāk iesāka "ASK Rīga" vienība un pēc četriem Sanda Buškevica gūtajiem punktiem rezultāts kļuva jau 42:30 viesu labā. Tomēr nākamos desmit punktus guva "Benetton" vienība, pietuvojoties pretiniekiem līdz 40:42. Ceturtdaļas turpinājumā "ASK Rīga" vairs ievērojami atrauties nespēja un pēc trešās ceturtdaļas Latvijas klubs atradās vadībā ar 54:50.

Spēles pēdējā ceturtdaļā "ASK Rīga" punktus nespēja gūt vairāk kā divas ar pusi minūtes, kas ļāva mājiniekiem izvirzīties vadībā ar rezultātu 56:54. Tomēr atlikušais mačs ritēja saspringtā cīņā. Spēles 36.minūtē pie rezultāta 62:60 piekto piezīmi nopelnīja "ASK Rīga" spēles rezultatīvākais basketbolists Sandis Valters, bet mača liktenis izšķīrās pusotru minūti pirms cīņas beigām, kad pie rezultāta 65:62 nesportisko piezīmi nopelnīja Ārons Bramlets. Laionels Čalmers iemeta gan tobrīd izpildīto metienu no groza apakšas, gan arī tam sekojošo soda metienu, bet brīdi vēlāk Mateo Soranja arī realizēja tālmetienu. Pēdējo grozu "Benetton" basketbolists Rīss Geins ar sarežģītu tālmetienu guva jau spēles pēdējā minūtē, panākot rezultātu 73:63 savas komandas labā, kā arī noslēdzās mačs.

Pirmajā kārtā H apakšgrupā "ASK Rīga" savā laukumā ar rezultātu 77:58 pieveica Bulgārijas klubu "Lukoil Academic", bet pēc tam viesos ar 67:79 zaudēja vieniem no favorītiem "Kyiv". Trešajā spēlē "ASK Rīga" izbraukumā sīvā cīņā ar rezultātu 71:73 piekāpās Vācijas basketbola klubam Artlandes "Dragons", bet ceturtajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 80:60 pārspēja Francijas klubu "Pau Orthez".

Piektajā spēlē šis "ASK Rīga" komandai bija trešais zaudējums.

Kopumā šosezon ULEB kausa izcīņā piedalās 54 komandas no 25 valstīm, kas ir sadalītas deviņās apakšgrupās. Tas ir visaptverošākais basketbola turnīrs Eirokausu vēsturē.

Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas katras grupas trīs spēcīgākās komandas, kā arī piecas labākās ceturto vietu ieguvējas iekļūs "play off" turnīrā. "Play off" turnīrā divās kārtās tiks noskaidrotas astoņas komandas, kas no 10.aprīļa līdz 13.aprīlim Turīnā finālturnīrā cīnīsies par ULEB kausu.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV