Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Eiropas čempionāts basketbolā U-20 nākamgad notiks Rīgā

easyget.lv, 06.12.2007. 16:55

Nākamgad Eiropas čempionāts basketbolā U-20 jauniešiem no 1. līdz 10.augustam notiks Rīgā. Eiropas vīriešu basketbolā šis ir otrs nozīmīgākais valstsvienību turnīrs tūlīt aiz nacionālo vīriešu izlašu čempionāta. Līdz ar to gadā, kad nenotiek Eiropas čempionāti pieaugušajiem, šīm sacensībām tiks pievērsta vēl lielāka uzmanība. Čempionāta kopumā piedalīsies 16 labākās Eiropas komandas, kuru sastāvā būs spēlētāji, kas ir nākamie kandidāti uz iekļūšanu savu valstu pieaugušo izlasēs. Latvijas līdzjutēji varēs vērtēt arī mūsu jauniešu spēli pret nākamajām Eiropas zvaigznēm.
Sākotnēji tika izskatīta iespēja rīkot čempionātu Ventspilī tomēr izvērtējot tehniskās iespējas (spēļu zāles, viesnīcas) tika secināts, ka ar Ventspils resursiem šajā gadījumā būtu par maz. Pateicoties Rīgas domes atbalstam, sacensību rīkošanai galvaspilsētā būs iespējama augstākajā līmenī. LBS iniciatīvu atbalstījusi arī Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA), jo raugoties no apmeklējuma viedokļa un sacensību atspoguļojuma Rīgai, protams, ir priekšrocības.

Eiropas čempionāts notiks Arēnā Rīga un Olimpiskajā sporta centrā, līdz ar to līdzjutēji viegli varēs sekot līdzi visām čempionāta spēlēm. Pašai Arēnai Rīga šis būs labs ģenerālmēģinājums pirms 2009.gada Eiropas čempionāta sievietēm finālturnīra.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV