Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

ULEB kausā zaudējumi, FIBA kausa izcīņā uzvara

Gatis Kreceris, 11.12.2007. 21:36

Otrdien, visi trīs Latvijas vadošie basketbola klubi aizvadīja spēles Eirokausos. „ASK Rīga” un BK „Ventspils” ULEB Kausa izcīņā izbraukumā tikās ar vieniem no potenciālajiem grupas līderiem, bet „Barons/LMT” FIBA Eiropas kausā aizvadīja maču ar šobrīd Krievijas sesto spēcīgāko klubu Rostovas „Lokomotiv”. Gan „ASK Rīga”, gan BK „Ventspils” ULEB kausa izcīņā aizvadīja grupas turnīra otrā riņķa pirmās spēles, bet „Barons/LMT” FIBA Eiropas kausa otrās kārtas, grupas pirmo maču.
ULEB kausā zaudējumi, FIBA kausa izcīņā uzvara

„Barons/LMT” – Rostovas „Lokomantiv” (Krievija) 73:69

Pirms spēles: „Barons/LMT” pretinieki Rostovas "Lokomotiv" savas pēdējās spēles ir aizvadījuši pietiekoši sekmīgi un atrodas uz viļņa. Pēdējā Krievijas Superlīgas mačā "Lokomotiv" savā laukumā, pagarinājumā ar 94:92 pārspēja vienus no saviem sīvākajiem konkurentiem Vladivostokas „Spartak”, tādejādi nostiprinot savas pozīcijas turnīra tabulā. Aizvadītajos 11 mačos „Lokomotīve” ir izcīnījusi 6 uzvaras, kā arī 5reiz atzinusi pretinieku pārākumu un turnīra tabulā ieņem sesto vietu.

Arī „Barons/LMT” uz Rostovu devās ar labu noskaņojumu. Nedēļas nogalē Latvijas Basketbola līgā „baroni” ar 97:87 pārspēja Latvijas vicečempionus BK „Ventspils” basketbolistus, kuriem šosezon tā jau bija otrā uzvara pār kurzemniekiem.

„Barons/LMT” ar katru nākamo spēli demonstrē arvien saturīgāku un stabilāku sniegumu, lai gan atsevišķos mačos spēlētājiem pie drošas vadības ir grūti savākties un novest maču līdz galam bez lieka stresa spēles galotnēs.

Pēc spēles: Spēles pirmais puslaiks aizritēja ar līdzīgu cīņu un galvenie notikumi risinājās mača otrajā daļā. Otrajā puslaikā „baroni” uzvarēja abas ceturtdaļas, līdz ar to tika svinēta uzvara ar 73:69. Labu sniegumu „Barons/LMT” rindās nodemonstrēja komandas vies spēlētāji. Aleksanders savāca „double double” 23 punkti un 13 atlēkušās bumbas, savukārt abi lietuvieši, Gusts un Adomaitis attiecīgi guva 14 un 11 punktus, Gusta rēķinā vēl 5 rezultatīvas piespēles. Mazāk rezultatīvs kā ierasts bija komandas kapteinis Armands Šķēle, kura rēķinā 7 „acis”.

Līdz ar šo uzvaru „Barons/LMT” pierādīja, ka ar viņiem nāksies rēķināties jebkuram pretiniekam un, ka iekļūšana turnīra nākamajā kārtā nebija nejaušība.

„ASK Rīga” – „Lukoil Academic” (Bulgārija) 77:93

Pirms spēles: Bulgārijā „armijniekus” gaidīja ļoti nopietns pārbaudījums, kaut vai tāpēc, ka šosezon „Lukoil Academic” savā laukuma zaudējumu garšu tā arī nav izjutuši. Tāpat „ASK Rīga” uz Bulgāriju devās 10 vīru sastāvā. Mājās palika komandas kapteinis un viens no komandas līderiem Sandis Valters, kurš ceļu satiksmes negadījumā guva nelielu savainojumu, bet ar to pietika, lai šīs dienas mačs ietu secen. Nedrīkst nepieminēt, ka atšķirībā no iepriekšējās sezonas „ASK Rīga” šogad krietni sliktāk ir aizvadījusi spēles izbraukumos, tomēr jācer, ka šī „tradīcija” drīzumā tiks lauzta. Priecīgā ziņa ir tā, ka šīsdienas spēlē varēs piedalīties viens no komandas „motoriem” Kertiss Miledžs, kurš nu jau vairāk kā nedēļu treniņus aizvada ar pilnu jaudu un ir izslāpis pēc basketbola. Abu komandu pirmajā savstarpējā spēlē „Arēnā Rīga” pārliecinoši triumfēja mājinieki 77:58.

Pēc spēles: Jau pēc mača pirmā puslaika „armijnieki” atradās iedzinēju lomā ar 11 punktiem, 39:50. Arī trešajā ceturtdaļā „ASK Rīga” nevarēja atrast savu spēli un pirms izšķirošās ceturtdaļas mājiniekiem piederēja 18 punktu pārsvars, kuru sadeldēt bija praktiski neiespējami. Lai arī pēdējo ceturksni „armijnieki” uzvarēja ar 2 punktiem tas bija vājš mierinājums, kopumā spēlē „stabils” zaudējums ar 77:93. Trīs rezultatīvākie spēlētāji „armijniekiem” bija „meļņi” Sanderss 22, Miledžs 14 un Bramlets 12 punkti, vēl 12 punkti Jahoviča kontā.

Ar šo zaudējumu „ASK Rīga” sarežģījusi savas iespējas turnīra tabulā pacīnīties par pirmo vai otro vietu, bet kā zināms uz izšķirošajiem mačiem „armijnieki” spēj saņemties un parādīt raksturu. Vēl grupu turnīrā priekšā 4 spēles. Šobrīd „ASK Rīga” ar 2 uzvarām 6 spēlēs ieņem ceturto vietu sešu komandu konkurencē.

BK „Ventspils” – „Besiktas Cola Turka” (Turcija) 77:84 pagarinājumā

Pirms spēles: Atšķirībā no LBL un SEB-BBL BK „Ventspils” sekmes ULEB kausā vērtējamas ar pluss zīmi. Kā jau minēju savā pēdējā pašmāju čempionāta spēlē kurzemnieki savā laukumā ar 87:97 bija spiesti atzīt „Barons/LMT” pārākumu, savukārt BBL salīdzinoši cienīgs zaudējums Lietuvas milzim Kauņas „Žalgiris” ar 68:76. Par „Besiktas Cola Turka” spēku liecina ULEB kausa turnīra tabula - piecās spēlēs izcīnītās piecas uzvaras un stabila līderpozīcija. Abu komandu pirmajā savstarpējā tikšanās reizē ventspilnieki piekāpās ar 79:87.

Zinot „ventiņu” nestabilo sniegumu šosezon, no šīs komandas var sagaidīt visu. Ne tikai ir iespējami negaidīti zaudēju zaudējumu, bet arī mazāk gaidītas uzvaras.

Pēc spēles: Stambulā cīņa aizritēja ļoti saistoši. Uzvarētāja noskaidrošanai ar 40 minūtēm nepietika un bija vajadzīgs papildlaiks. Diemžēl pagarinājumā „ventiņiem” pietrūka gan spēka, gan veiksmes, kā rezultātā tika piedzīvots zaudējums ar 77:84. Līdz šim savu labāko spēli kurzemnieku rindās aizvadīja Akingbala, kura kontā 21 punkts 10 atlēkušās bumbas, kā arī 6 bloķēti metieni. Vēl ventspilnieku labā 18 punktus guva Helmanis, 14 Baksters un 12 Vītols.

Nākamo maču ventspilnieki aizvadīs savās mājās, kur uzņems vienu no grupas pastarītēm, Portugāles „Ovarense Aerosoles”. Šajā mačā kurzemnieki varēs izgāzt dusmas uz portugāļiem. Atgādinām, ka abu komandu pirmajā mačā BK „Ventspils” ar 92:68 uzvarēja.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV